fbpx
Matochresebloggen
Gröna Lund Halloween

Halloween på Gröna Lund – tips inför besöket!

Halloween på Gröna Lund går in på fjärde året där parken ändrar skepnad! Läs om 2021 års Halloween på Gröna Lund här. Nedan inlägg är från 2019!

Gröna Lund ändrar för tredje året i rad skepnad under höstlovet till en Halloweenpark, med massor av extra läskiga attraktioner som byggs upp bara för en dryg vecka. Dessutom är nästan alla vanliga attraktioner öppna – så man kan få sitt lystmäte oavsett vad man tycker är mest otäckt – Insane eller en galen clown!

Hela nöjesparken har dessutom utsmyckats med pumpor, spindelnät, häxor och zoombies, så även om man kommer hit utan att åka något eller gå in i något skräckhus är det en häftig upplevelse – speciellt om man kommer när solen gått ner.

Halloween på Gröna Lund
Halloween på Gröna Lund

Nyhet 2019 – Sekten

Jag var och testade årets nyhet – sekten – redan på pressvisningen men var tillbaka med våra barn (som är 11 och 13 år) i söndags och gick in hos Sekten även med dem. ”Rolig” var deras omdöme. De tyckte zombie zone som vi kick in på efter var klart otäckare än Sekten.  Jag är nog benägen att hålla med efter att ha gått in hos sekten en gång till. 

Nyhet 2019 - Sekten
Nyhet 2019 - Sekten

I söndags när vi var på Grönan var det knappt 5.000 pers i parken (mot maxantalet 12.500) – ändå tog det 45 minuter i kö innan vi kom in i Sekten-huset. Dock blev det klart kortare kö närmare stängningsdags – så Sekten kan man med fördel spara till sist, om man inte är tidigt i parken och tar den först. 

Ett tips i parken är att ladda ner Gröna Lunds app – eller gå in på denna sida. Där kan man se ungefärliga kötider i realtid så man väljer rätt kö.

Förutom Sekten och Zoombiezon finns fler skräckhus som varit med tidigare – House of even worse Nightmares (otäckast av alla husen tycker jag), Skeppet (näst otäckast), (O)lustiga huset (som är otäck mest om man efter att ha sett ”Det” är livrädd för clowner med vassa tönder). 

Kort kö till alla vanliga attraktioner 

En stor poäng om man gillar att åka de vanliga attraktionerna är att nu är det klart mindre tryck på dessa. När vi var på Grönan i söndags var det så tomt i vissa attraktioner att vi kunde gå in direkt utan att köa alls – och i Jetline fick alla som ville sitta kvar efter åkturen och köra ett varv till – då ingen stod i kö! 

Kolla vilka dagar det är minst risk för kö.

Priserna för entré pch åkband och skiljer sig åt mellan dagarna på Halloween – billigare tex måndag och tisdag – dyrare onsdag och torsdag. Rimligen kommer det även vara mer folk de ”dyra” dagarna – som är mer populära dagar att besöka Grönan. Så vill ni ha kortare köer – välj en mindre populär dag.

Halloween på Gröna Lund tips

Eller gå en populär dag

Man kan med fördel strunta i köerna och gå till Grönan även en populär dag. I år är det ett tak på 12.500 personer per dag så det inte blir för fullt och det är ju kul med massa folk i parken som skapar en härlig stämning, speciellt när mörkret faller, nöjesparkens alla lampor syns ännu mer och röken som pyser ut lite här och var ihop med alla läskiga figurer som går omkring bland gästerna och skräms skapar en härlig stämning. 

Mindre läskigt för små barn.

Vill man vara säker på att inte bli skrämd kan man hålla sig på ”rätt” sida om spanska trappan som är en naturlig del mellan småbarns- och vuxenområdet. Där finns mest snälla häxor och vanliga attraktioner som fått spöklika namn. 

Halloween på Gröna Lund tips

Fakta om Halloween på Gröna Lund

  • 12.500 biljetter per dag – boka i förväg för att vara säker på att komma in
  • Öppet: 18-20 oktober & 25 oktober – 3 november.
  • Pris: 399-430 kronor beroende på dag om biljetten köps online. Annars 30 kronor extra.
  • Läs mer hos Gröna Lund.

Halloween i fler nöjesparker:

Det är även Halloweenspecial på Liseberg, Furuviksparken, Kolmården och på Skara Sommarland – läs mer om det här.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar