Gröna Lund nyheter 2016

Dela inlägget:

Gröna Lund har de senaste åren fyllt parken med nya attraktioner nästan varje år. 2015 var det ”House of nightmares” med riktiga människor som skrämde slag på besökarna. 2013 var Eclipse – världens högsta StarFlyer – nyheten. 2011 berg-och-dalbanan Twister.

2016 är det på restauranger och matupplevelser som Gröna Lund lägger extra fokus. Man har investerat 10 miljoner och anlitat en av Sveriges främsta kockar – Jonas Dahlberg – som kreativ kulinarisk ledare. Ihop med grönans kockar har han skapat två nya restauranger – Fiesta Taquria och Hekto BBQ – samt en ny milkshakebar och uppgraderat Biergarten.

Igår var jag förbi för att provsmaka maten i dessa nya restauranger och det är verkligen ett lyft. Häng med!

Fiesta Taquria & Bar.

Bakom barnkarusellerna ”Elefanterna” och ”Lilla pariserhjulet” låg tidigare restaurangen ”Crazy’s”. på samma plats ligger nu Fiesta Taquria & Bar. Inspiration för inredningen har man hämtat bland annat från Hotel Mixicola i Bali och maten från Mexiko, Sydamerika och  södra Californien. Här är tanken att man tar in ett massa olika små rätter och delar på!

Mat på Fiesta Gröna Lund
Från vänster: Mjuk taco med långkokt högrev (min favorit!) med picklad lök, syrad grädde och rostad mandel. Sötpotatispommes med majönäs (krispiga och goda), Crispy Taco med misomarinerad torsk (inte fullt så god), Ceviche på kammussla (nja, lite slemmig).

 

Dessert på Fiesta Gröna Lund
Chokladsmulkaka med banan, vit choklad och nötcreme. Mäktig, vuxen smak – supergod!
Inredning på Fiesta
Färgstark inredning av Jidström & Gil.

Hekto BBQ

Med inspiration från food trycks i New York har man skapat ”Hekto BBQ” nere vid pontonen på Gröna Lund.  Här kan man välja mellan rätter som långkokt oxbringa eller rökt kycklingdrumstick som man betalar för per hekto, eller så finns färdiga kombos för 125 kronor. Egengjord majonäs och ketchup.

Färdig Kombo på Hekto
Smarrig fläsksida, rökt kyckling drumstick och rökt korv. Cole slaw och picklade grönsaker. BBQ-sås, ketchup och majonäs. God och vällagad streetfood!

Hekto Gröna Lund servering Jonas Dahlbom på hekto Hekto Gröna Lund servering

Menyn på Hekto

 

Biergarten  – nu inglasad

På Biergarten är det oktoberfest året runt och nu är det ännu större fokus på mat i detta ölhus som nu är inglasat. Självklart är det klassiska Bayerska rätter som wienerschitzel, krov med surkål eller charkbricka som gäller här.
Biergarten Gröna Lund Biergarten Gröna Lund - korv och ost bricka med surkål Biergarten Gröna Lund - korv

Jetline Milkshakes – 50-tals milkshakebar.

Ännu en nyhet är att man en varm sommardag kan svalka sig med milkshakes – i ”Jetline Milkshakes”.
Jetline milkshakes på Gröna Lund

Mjölk och glass som mixas t ex med oreokakor och toppas med grädde!

Detta var matnyheterna från Gröna Lund i år! Nu ser vi fram mot premiären på Lördag 23/4 (även om vi oftast har som allra roligast när vi går till Grönan en dag när nästan ingen annan är där, läs mer här)!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...