Air Chinas First Class lounge i Peking

Dela inlägget:

När vi hade bokat flyget till Thailand med Air China, där vi hade väntetid i Peking på nästa flyg både på vägen dit och hem gjorde jag slag i saken. Jag skaffade ett nytt kreditkort (samma jag hade fram till 2020) där det ingår ett Priority Pass. Och beställde samtidigt ett extrakort till min fru så även hon fick ett Priority Pass. Med detta Priority Pass ingår några besök i en flygplatslounge per år och det var bland annat det vi var ute efter. Vi hade ingen aning om hur loungeutbudet var på Pekings flygplats, men blev positivt överraskade!

Air Chinas first class lounge i Peking

I vanliga fall får man inte access till förstaklass-lounger med detta Priority Pass, men i Peking får man komma in i deras finaste lounge – som påminner lite om Emrirates Business Class Lounge i Dubai. Mindre, med kinesisk mat och utan champagnebar – men känslan är lik.

Med kortet kan man ta med en varsin gäst som betalar 25 pund för att komma med in – i detta fall våra tonåringar.

Loungen ligger ett stenkast fråpn transit-avdelningen på Pekings internationella flygplats, en trappa upp, med extrem takhöjd och utiskt både mot landnigsbanan och inåt termrinalen. Massor med fotäljer och två massagestolar som vi satt i över en halvtimme – underbart efter en lång flygresa.

Air Chinas First Class lounge i Peking

Mat och dryck på Air Chinas first class lounge i Peking

Det godaste i denna lounge var den kinesiska maten. Dumplings av olika slag och flera sorters nudelsoppa som man fick in på beställning. Dessutom en stor varm buffe med skaldjurs- och kötträtter, wokade grönsaker och såklart kokt ris.

Air Chinas First Class lounge i Peking

Det fanns även flera stationer med enklare snacks, frukt, kakor och drycker som läsk och öl. I en bar fanns en barrista som gjorde kaffe på beställnig och där fanns även vin och whisky.

Sova i loungen

Det finns inga fotöljer som är gjorda för att ligga ner i, men det var så lite folk i loungen när vi kom att vi kunde dra ihop två fotäljer til en liten säng. Efter nattflyg var det inga problem för barnen att sova några timmar här.

Det fanns wi-fi här, men det fungerade sådär och inte alls för Instagram eller Facebook. Man ropade upp löpande när det var dags att boarda respektive flyg – och från denna lounge var det bara några minuters promenad till rätt gate.

Air Chinas First Class lounge i Peking – ett perfekt ställe att vila på vid väntan på Pekings flygplats! Med tanke på att all mat och dryck ingår här är det dessutom ett riktigt prisvärt alternativ till att ta in på ett flygplatshotell några timmar. Och så mycket bekvämare än att sitta vid gaten och vänta…

Läs mer om resan till Thailand

Flyg med Air China till Bangkok

2 kommentarer

  • Hej,

   Ja, denna lounge förtjänar verkligen en bra recension! Jag kör med Amex gold, 4 fria besök per år och så ett gratis extrakort till min fru där 2 ytterligare besök ingår.

   Gott nytt år!

   Med vänlig hälsning, Christian

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...