Skaldjur på Grand Hotell – en fantastisk buffé!

Dela inlägget:

Bufféer, detta sätt att äta mat på som kräver både självdisciplin och en plan för hur man ska attackera den. Oftast tycker jag att en vanlig a la cartémiddag slår en buffé, men med vissa undantag. Som, när man äter med barn som vill ha mat snabbt och välja exakt det rätter de gillar mest. Eller – när det är en riktigt bra buffé med rätter minst lika goda som de man skulle fått serverat vid sitt bord.

Nyligen var jag och två vänner och åt skaldjur på Grand Hotell – en fantastisk buffé med riktigt bra skaldjur – och en mängd andra fiskrätter.

Skaldjur på Grand Hotell – en fantastisk buffé!

Skaldjursbuffén på Grand Hotell serveras i deras stora vinterträdgård (där de även serverar sitt julbord i show-format som jag var på med min fru för två år sedan). Mitt i lokalen finns en stor kvadrat med kockar i mitten och mat längs sidorna.

Skaldjur på Grand Hotell - en fantastisk buffé!

Vi startade med att beställa in en flaska Chardonnay och till det högg vi in på några av alla små förrätter, som gravad lax, bläckfiskterrin eller rödning. I denna del av buffén fanns även räkor, svenska kräftor och musslor.

Skaldjur på Grand Hotell - en fantastisk buffé!
Skaldjur på Grand Hotell - en fantastisk buffé!

Skaldjur på Grand Hotell – toppklass

Nästa del var fokus på skaldjur. Tre sorters ostron, färsk krabba, havskräftor och två sorters hummer. Till det flera sorters såser och majonäs. Så lyxigt, generöst och riktigt bra kvalitet på skaldjuren – som man fyllde på hela tiden.

Kan det bli godare?

Den tredje sidan av buffén hade små assisietter med pilgrimsmussla, skedar med hummer och små västerbottenpajer med sikrom. Här fanns också en del med rå fisk för alla sashimiälskare.

Skaldjur på Grand Hotell - en fantastisk buffé!

Varm fisk och tillagade skaldjur

Vid den sista sidan av buffén stod två kockar för den varma delen. Fantastiska gräddiga gäddqueneller,. en liten asiatisk sallad med halstrad tonfisk och stekta räkor kunde man förse sig med här.

Skaldjur på Grand Hotell - en fantastisk buffé!
Skaldjur på Grand Hotell - en fantastisk buffé!

Ost och desserter

Vid det här laget var vi rejält mätta, så vi hoppade (liksom de flesta andra gäster) över det lilla ostbordet och gick direkt på desserten. Här var det budapestrullen som blev vår absoluta favorit, men det fanns även godsaker som chokladpraliner, chokladglass och små brownies.

Skaldjur på Grand Hotell - en fantastisk buffé!
Skaldjur på Grand Hotell - en fantastisk buffé!
Skaldjur på Grand Hotell - en fantastisk buffé!

Skaldjur på Grand Hotell – en skaldjursbuffé som verkligen var i min smak, med hög kvalitet rakt igenom i allt som serverades och så mycket att välja på att vi inte orkade prova allt! Detta är en av flera temoaveckor som Grand Hotell kör – kolla in vilka fler som är på gång här.

Priset för skaldjursbuffén är 1650:-. Saftigt, men för denna nivå måste jag ändå säga att det är prisvärt om man verkligen älskar skaldjur. En av mina kompisar hade en kontakt så vi fick någon form av kompispris. Det gjorde ju beslutet ännu enklare!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...