Hooks Herrgård – med superfint spa och riktigt god mat

Dela inlägget:

Hooks Herrgård ligger strax söder om Jönköping – ett perfekt stopp på en roadtrip till västkusten! Detta var fjärde platsen vi bodde på vid vår roadtrip i år – men detta var så fint att jag gärna skulle åka hit en weekend bara för att uppleva allt igen. Ett superfint spa och riktigt god mat .- med vacker inramning vid en liten sjö.

Hooks Herrgård
Hooks Herrgård

Familjerum på Hooks Herrgård

Vissa rum ligger i själva herrgården, men de flesta ligger i flyglar eller fristående hus. Vi bodde i ett familjerum i en av de fristående husen där det rums fyra rum. I vårt – två bäddsoffor, varav en fanns i ett litet för-rum. En stor dubbelsäng och badrum med dusch.

Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård

Det finns även sviter som är mer flärdfulla – ”lyx i varenda centimeter” beskrivs de som. Något att åka tillbaka till!

Restaurangen på Hooks Herrgård

Restaurangen på Hooks Herrgård är stor och är sobert inredd med tunga draperier som delar upp den stora matsalen i mindre ”rum”.

Restaurangen på Hooks Herrgård

Vi hade som de flesta andra gäster ett paket där det ingick en trerättersmiddag, som man själv komponerar från en meny där det finns fyra olika förrätter, varmrätter och desserter, Mycket gott att välja på, både om man gillade fisk, kött eller vegetariskt. Till alla rätter finns en vinrekommendation, där man kan köpa ett paket till de tre rätterna för 350:- – som jag såklart tog.

Jag startade med Hooka Skagenröra, toppad med löjrom och regnbågsrom, rökt cremé fraiche och kantad med rågchips. Snyggt och en riktigt god start.

Restaurangen på Hooks Herrgård

Till varmrätt en perfekt stekt bit svensk oxfilé från Ugglarps, serverad med tryffelsky, sparris, potatismousseline & ramslökspesto. Mums! Och desserten – Jordgubbsmousse med jordgubbsjelly, kokossorbet, vispad kokosganache, limejelly & rostad kokos var en supergod avslutning. En riktigt god och vällagad meny, med rejäla portioner!

Efter middagen gick vi ner en sväng till sjön igen, vilken vy! De här ekorna kan man föresten hyra och åka ut med i solnedgången innan middagen med en flaska skumpa!

Frukost på Hooks Herrgård

Även frukosten var riktigt bra. Små detaljer som perfekt stekt bacon, nybakat bröd och massor av pålägg gjorde att vi alla konstaterade att detta var den klart godaste hotellfrukosten på denna roadtrip!

Frukost på Hooks Herrgård
Frukost på Hooks Herrgård

Spa på Hooks Herrgård

Spa:et på Hooks Herrgård ingår för alla gäster – och på rummet finns badrockar som man kan låna när man ska ner till spa:et. Det är generösa tider i spa:et även för barn – mellan klockan 09-14 är barn välkomna.

Utomhus finns solstolar, varma bad och en badbrygga vid sjön

Spa på Hooks Herrgård

Inomhus en lång simbassäng, fler varma pooler, ång- och torrbastu, fotbad, tropiska duschar – nästan allt med den vackra utsikten över sjön. Riktigt härligt och fint spa!

Aktiviteter vid Hooks Herrgård

Vill man inte bara spa:a, äta och läsa böcker eller promenera i de vackra omgivningarna finns ett gym i anslutning till spa:et, även det med utsikt över sjön. Det finns även två padel-banor man kan hyra. Men, framför allt är det golf många kommer hit för att spela. Här finns två 18-hålsbanor med helt olika karaktärer. En vacker parkbana som ligger utmed Hookasjön och en Skogsbana som går genom delvis tät skog.

Gymmet på Hooks Herrgård

Hooks Herrgård – helt klart ett spahotell vi kan rekommendera, både som ett stopp på vägen till västkusten, eller som en weekenddestination! Läs mer och kolla in de olika paketen som finns på Hooks Herrgårds egen webb.

Vistelsen gjorde vi i samarbete med Hooks Herrgård, men tankar och åsikter är som vanligt mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...