Spa på Hotell Copperhill i Åre – lyxig afterski

Dela inlägget:

Vad är bättre en riktigt bra after ski efter en lång dag i backen? Jo, att ta skidvägen direkt till ett av Sveriges bästa spa:n. Just det kan man göra i Åre, där man hittar Copperhill Mountain Lodge på toppen av Förberget. Det öppnade 2008 och utsågs till bästa spa i European Hotel Design Awards 2009. Idag är det ett spa som ingår för gästerna på hotellet, men man kan även komma hit som dagsgäst exempelvis efter en lång skiddag.

Exakt detta gjorde jag i Lördags. Skidvägen hit går från centrala Åre över Björnen och vidare till slutet på liftssystemet. Det tar sin tid att tuffa upp i de sista små knapp- och ankarliftarna, men på det var för mig första gången jag tog mig bort från de brantare backarna och kul att se lite mer av Åre. Just denna dag var det så mulet på eftermiddagen att det såg ut som bilden nedan, så suget efter ett varmt spa var extra stort!

Backen till Copperhill

Spa på Hotell Copperhill i Åre

Hotell Copperhill i Åre’s Spa – lyxig afterski

Väl framme vid hotellet som har 112 rum och sviter kan man ta en bakväg in direkt från backen. Där finns ett skidrum där man kan lämna skidutrustningen. Sedan är det en trappa upp via den gigantiska lobby/restaurangdelen till spa-receptionen.

Hotell Copperhill

Där betalar man och får handduk och morgonrock. Omklädningsrummen är otippat små, men vi inser att det beror på att hotellgästerna nog byter om på sina rum och går ner hit i morgonrockar.

Spa på Hotell Copperhill i Åre
Peter från Freedomtravel gör sig redo att spa:a

Varma bad och bastu på Copperhill

Ombytta tar vi oss vidare in på spa.et, som har allt man kan önska sig inklusive en härlig utsikt över fjällen via stora panoramafönster.

Spa på Hotell Copperhill i Åre

Spa på Hotell Copperhill i Åre

Spa på Hotell Copperhill i Åre

Spa på Hotell Copperhill i Åre

Spa på Hotell Copperhill i Åre

Flera bastus, varav en med en dörr så man kan gå direkt ut och rulla sig i snön. En ice-bucket som man kan kyla av sig med om man inte vågar sig ut. Flera varma pooler och en varm utomhuspool.

Spa på Hotell Copperhill i Åre

Blir man sugen på något att äta eller dricka finns en bar och när man badat klart man man sjunka ner i vilstolar…

Spa på Hotell Copperhill i Åre

Spa på Hotell Copperhill i Åre

Tar man en tidig after ski kan man sedan ta sig tillbaka till Åre snabbt med skidor – om man gör det innan liftarna stänger 16.30. (det går mycket snabbare på vägen tillbaka då man slipper de långsammaste liftarna). Annars tar man en taxi hem om man inte bor på hotellet såklart.

Stort tack till Visit Austria som fixade studiebesöket hit för oss i samband med att jag och några andra resebloggare var i Åre för att besöka Tirolberg. I vanliga fall är entrén 295 SEK (från 6.00 till 14.00) eller 495 SEK (från 14.00 till 20.00). I inträdet ingår handduk, badrock, tofflor samt entré till gymmet. Klart värt – så härligt spa!

Bonustips – stopp på vägen till Copperhill

Tar man skidorna hit och blir frusen (eller hungrig) på vägen kan man exempelvis värma sig i denna snygga café- och restaurang i backen som utgör sig för att ha Åres bästa hamburgare!

vägen till Copperhill

vägen till Copperhill

vägen till Copperhill

vägen till Copperhill

Läs mer om Åre

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...