Smådalarö Gård – mysigt hotell i Stockholms skärgård

Dela inlägget:

I helgen ville vi åka till något mysigt hotell i Skärgården med bra restaurang och började göra research. Det finns många fina ställen i skärgården, men vissa är det svårt att ta sig till, andra ställen hade fått dåliga recensioner och på något var det fullt. Men till slut hittade vi Smådalarö Gård som kändes perfekt för oss. Nyrenoverat hotell med fina rum, en restaurang som fått bra omdömen och så kunde vi ta oss hela vägen hit med bil på mindre än en timme.

Smådalarö Gård – mysigt hotell i Stockholms skärgård

Smådalarö Gård ligger norr om Dalarö vid hemviken –  en vik som både gör vattnet här lite extra varmt och med mindre vågor. Vid vattnet finns bastu, solstolar och badbryggor som vi testade direkt när vi kom hit denna varma söndag. Det är djupt så båtar kan lägga till och man kan dyka i från bryggan.

Jag och sonen simmade över till andra sidan av viken för att hoppa från klipporna där och efter vi simmat tillbaka var vi lite frusna trots att det var 26 grader i vattnet. Skönt då att hoppa in i den stora bastun som finns nere  vid vattnet. Det finns även en privat bastu och en bubbelpool lite avskilt nere vid vattnet man kan hyra men vi nöjde oss med den allmänna.

Smådalarö GårdSmådalarö Gård - mysigt hotell i Stockholms skärgårdSmådalarö GårdSmådalarö GårdSmådalarö Gård GästhamnSmådalarö Gård - BastuSmådalarö Gård - bastu

Rummen på Smådalarö Gård

Samtliga 52 rum på hotellet har renoverats de senaste åren och är fina och luftiga med trägolv och medalongtapeter. Denna gång hade vi bara med oss vår son så vi fick ett rum där de bäddat upp för honom i en soffa och jag och min fru den sköna dubbelsängen.

Smådalarö Gård - rummenSmådalarö Gård - rummen

När vi installerat oss och bytt om var det middagsdags, men först tog vi ett parti biljard och sedan en fördrink på en av hotellets terrasser med utsikt över viken.

Smådalarö Gård

Smådalarö Gård

Restaurangen på Smådalarö Gård.

Vi hade bokat ett ”sommarpaket” där det ingår en tvårätters middag. Lite chansartat, ibland är dessa erbjudanden styrda så man bara får välja från ett urval av menyn – men här fick man ta vad man ville i det inkluderade.

Massor med gott, men till slut bestämde både jag och min fru oss för ”Hav” som förrätt (Räkor, hemgravad lax, forellrom, skagenröra, matjesill, pickles & fröknäcke) medan vår köttälskande son tog ”Gård” (Lufttorkad skinka, lufttorkad karré, rökt älgsalami, gårdsost, pickles,
senapscrème & fröknäcke). Till förrätten tog jag en Tjockhult Tjinook från Nynäshamns Ångbryggeri som är en ny favorit!

Smådalarö Gård RestaurangenSmådalarö Gård RestaurangenSmådalarö Gård RestaurangenSmådalarö Gård RestaurangenSmådalarö Gård RestaurangenSmådalarö Gård Restaurangen

Till varmrätt tog sonen pulled pork med pommes medan vi vuxna tog Grillad kalventrecote med smörbakad rotselleripuré, svamp från hällestad, plommontomat, tryffelsky & confiterad sommarpotatis och ett lättare rött vin. Väldigt gott det med, men rejäla portioner så vi orkade inte riktigt en varsin dessert utan tog in en ”Sommarklassiker” att dela på. Svenska jordgubbar med karamelliserat havre, dulche de leche & vaniljglass – galet gott och vi ångade direkt att vi inte beställde en varsin!

Smådalarö Gård RestaurangenSmådalarö Gård Restaurangen

Frukosten på Smådalarö Gård

Sköna sängar och mörkt rum, så vi sov gott trots värmen denna exceptionella sommar (rummen har tyvärr ingen a/c). Frukosten är en relativt liten buffé, men med goda saker som ägg, bacon, färskt frukt och croissanter. Självklart tog vi med oss den ut på verandan mot vattnet!

Smådalarö Gård RestaurangenFrukosten på Smådalarö GårdFrukosten på Smådalarö Gård

Aktiviteter på Smådalarö Gård.

Det finns massor av saker att göra här förutom att bada och äta – som en 9-håls golfbana, beachvolley, kanoter, krocket och pingisbord. Vi hyrde en tennisbana efter frukosten (100:- för en timme för hotellgäster inklusive lån av racket och bollar). Så himla kul! Vi gick en tennisskola för ett par år sedan på Gran Canaria då vi lärde oss grunderna och säger alltid när vi spelat att detta borde vi göra oftare!

Tennis på Smådalarö Gård

Efter tennisen var det perfekt att hoppa i havet för mer bad innan vi checkade ut och återvände till stan!

Bad på Smådalarö Gård

Sammantaget om Smådalarö Gård

Det var lika mysigt här som vi hade hoppats. Förutom fina rum, god mat och bra bad var det trevlig och glad personal, något som är viktigt för helhetsupplevelsen. Vi kan absolut rekommendera en getaway till  Smådalarö Gård!

Ta er hit: Med bil en knapp timme om man inte åker när det är rusningstrafik. Med buss ca 2 timmar från city. Kommer man med egen båt kan man lägga till vid hotellets gästhamn för 400:- per natt.

Pris: Sommarpaket med 2-rättersmiddag (exkl dryck), logi och frukost från 2.495:- för två vuxna. Ca 300:- extra för att ta med ett barn.

På gång: Under sommaren har man artister vissa datum som uppträder i restaurangen, de som är kvar i år är Linnea Henriksson 8 augusti och Loreen 18 aug.

Läs mer på Smådalarö Gårds egen hemsida här.

Har du några tips på fler mysiga ställen i Stockholms skärgård? Kommentera gärna!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...