Matochresebloggen
White Guide vinnare 2018
Restauranger Restauranger i Stockholm

White Guide vinnare 2018

Igår korades vinnarna i White Guide 2018 och det mest prestigefulla priset  – Årets restaurang  – gick till Restaurang Franzen. Jag var inte på plats för att kolla in prisutdelningen i år, utan var istället med goda vänner och åt middag på Folii som tog hem priset denna kväll som “Årets Dryckesupplevelse”. Stort jubel i restaurangen när vinsten annonserades!

Det är alltid lika intressant att se vilka som tar hem priser och det är en bra inspiration för krogar man vill försöka få bord på i vår! Här kommer de mest intressanta vinnarna!

White Guide vinnare 2018

Årets Bästa Restaurang: Frantzén, Stockholm. Här har jag försökt att boka bord sedan de öppnade men utan resultat. Det lär ju inte bli lättare nu efter att de fått 3-stjärnor i Guide Michelin. Dyrt – 3.000:- för en avsmakningsmeny – men vore en upplevelse! Franzen vann även pris för Årets Serviceupplevelse

Årets Stjärnskott: Ichi, Stockholm. Lika svårt att få bord här när jag försökt boka bord, men klart billigare meny – 595:- för en avsmakningsmeny.

Årets Banbrytare: Rutabaga, Stockholm. Helvegetarisk avsmakningsmeny kostar 845:-, men man kan även testa en rätt här från 85:-

Årets Merroir Award: Tak & Unn, Stockholm. Jag åt på Tak när de öppnade och det var verkligen intressant och gott, men har inte testat Unn ännu – vore kul!

Årets Terroir Award: SAV, Tygelsjö

Årets Värt en Resa: Falkenberg. Här är det inte en viss restaurang som vunnit, utan hela staden som är värd en resa! “Såväl den lilla krogen på landsbygden som de lyxigare säsongs- och storstadsrestaurangerna kan vara resan värd“.

Årets Hjärtekrog: Familjen, Göteborg.

Årets Dryckesupplevelse: Folii, Stockholm. Vinbar med enklare mat, recension inom kort här på bloggen!

Årets Ljudmiljö: Taverna Brillo

Årets Hållbara Gastronomi: Volt

Fler restaurangtips i Stockholm

För några veckor sedan korades vinnarna i Gulddraken 2018 – även det en bra inspirationskälla när ni vill hitta bra restauranger och barer. Kolla in alla vinnarna och de nominerade här.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply