Smart Park och Leklandet på Eckerö Åland

Dela inlägget:

Förra året öppnade leklandet Smart Park i Ekerö på Åland. En familjepark för målgruppen 2-12 år, med massa roliga saker att göra. Parken har egentligen stängt för säsongen, men ägaren Christian gav oss en privat tur i parken. En kort bit därifrån ligger även ett stort inomhuslekland som vi också hann med att testa. Häng med!

Smart Park på Eckerö

Smart Park ligger bara några minuter från färjeterminalen på Eckerö och öppnade 2015. Den är byggd där det tidigare låg en golfbana och man arbetar fortfarande med att skapa nya attraktioner i parken. Här finns det allt ifrån sandlådor och rutschkanor för småbarn, till vattenland med kraftfulla vattenkanoner!

Massor med minigrävskopor och stor sandlåda!

Smart

Segways med stora terränghjul, blev barnens favorit!

p1090081 p1090090

Ett litet klassisk tivoliområde med karusell och små bås med lotter och bollkastning.

p1090094

Eldrivna minibilar

p1090097 p1090099

Eldriva grävskopor. Exakt samma som vi testade på Skara Sommarland förra året. Ganska avancerade men roliga!

p1090102 p1090105

Stora terräng-trampbilar som man körde på en bana med en nedförsbacke.

p1090114

En scen där man kör teater på sommaren.

p1090116

En solig sommardag hade nog barnen velat hänga i det stora vattenlandet i timmar. Massor med stora vattenkanoner med bra tryck i sprutet.

p1090124 p1090131 p1090135

Längst in i parken finns en konstgjord sjö med bumper-båtar, radiostyrda båtar och nedan el-drivna båtar man styr själv.

p1090140

Upp-och-ner-banan

Inne i huvudbyggnaden finns även aktiviteter för regniga dagar. Coolast var ”Upp-och-ner-banan”. Här har man byggt tre olika banor, där man först tar på sig en pryl med en spegel framför ögonen som vänder på allt man ser så det som finns i taket ser ut att vara golvet. När man går genom de olika banorna möts man av spetsiga pinnar man ska gå på, stup man ska hoppa över eller läskiga bebisar som hämtade från en skräckfilm framför ögonen. Men allt man ser sitter i själva verket högt upp i taket och man går på platt mark.

p1090180

Troligen enda gången i livet som vi har en hel nöjespark helt för oss själva! Jättemysig park, perfekt stopp med barn en helg på Åland!

Leklandet

Bara några minuter från Smart Park ligger inomhusleklandet ”Leklandet”. En enorm idrottshall har man fyllt med massa uppblåsbara saker, från hinderbanor till runda bollar man hoppar in i. Vi hann med ett kort stopp även här innan vi åkte på färjan.

Leklandet Eckerö Åland Leklandet Eckerö Åland Leklandet Eckerö Åland Leklandet Eckerö Åland Leklandet Eckerö Åland Leklandet Eckerö Åland Leklandet Eckerö Åland Leklandet Eckerö Åland

Stort och rymligt, enligt barnen ”det roligaste lekland de någonsin varit på”! Även detta en perfekt aktivitet med barn på Åland – speciellt en mulen eller regnig dag!

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...