PA & Co på Riddargatan – recension

Dela inlägget:

När jag flyttade till Stockholm 1999 var Pa & Co på Riddargatan i Stockholm riktigt inne. Man kunde inte boka bord på förhand och det var svårt att få bord om man var nyinflyttad till storstan, utan kontakter.
Hur står sig Pa & Co idag då, 20 år efter öppnandet? Konceptet att servera klassiska bistrorätter har de behållit och de är en av få krogar som har öppet söndagar. (De har bara stängt midsommar, jul och nyår). Så, när jag skulle träffa en god vän och äta middag en söndag blev vi sugna på att testa denna klassiska Stockholmskrog.

Vi kom dit vid 19-tiden och det var inga problem att få ett bord i den då halvfulla lokalen som rymmer 38 gäster. Förutom vi satt det flera stora familjer där som åt söndagsmiddag och ett par på date. 

Menyn finns bara på en griffeltavla på väggen och det fanns mycket gott att välja på. Förrätter som toast skagen, råbiff, soft crab, kantarelltoast och fisktaco. Vi tog en varsin av de två senare och de var riktigt bra.  

  

 En skiva frasigt smörstekt bröd, rikligt med kantareller och en rejäl klick löjrom.  
Fisktacon bestod av olika råa fiskar, forellrom, avocadocreme – åt ceviche-hållet. Supergod.

Ännu svårare var det nästan att välja varmrätt. Så mycket gott på griffeltavlan som Oxkind, Biff Rydberg, asiatisk biffsallad… Vi valde bägge två dock deras pasta vongole som var perfekt kokt pasta och rikligt med musslor. Grymt bra! 

  
Efter dessa rätter var jag proppmätt, men min kompis var sugen på dessert och tog in varma hjortron med vaniljglass. Jag (som har lite svårt för hjortron) var tvungen att smaka och dessa hjortron var nog de godaste jag smakat, med en ton av vanilj och kanel. Jag var tvungen att fråga servitören hur de hade lagat denna rätt och det visade sig att de kokat hjortronen ihop med tonkabönor som ger denna smak – måste jag köpa hem och testa!

   

Tonkaböna
 Så, sammantaget en riktigt bra middag på Pa & Co – hit kommer jag återvända!

2 kommentarer

    • Tack Anna! Finns bra alternativ där även utan gluten – t ex råbiff till förrätt och fin fisk med grönsaker till varmrätt!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...