Weekend i Belgrad – dag 1

Dela inlägget:

Äntligen är vi på väg till Belgrad – ofta kallad ”Europas nya Berlin”. Denna resa åker jag på med vår 11-åriga dotter, första gången vi åker utomlands bara hon och jag – så kul! Här ska vi bland annat utforska staden, testa några spännande restauranger mm.

Igår gick jag in på Airserbias webb för att se om det gick att checka in online. Av en slump såg jag då att vårt flyg lördag morgon var försenat från 10.00 till 15.45. Så, vi fick göra om vår planering lite men det var himla tur att jag såg det hemma och inte upptäckte det när vi kom till Arlanda.

Lördag morgon kunde vi istället sova ut, packa i lugn och ro och först framåt 13 tog vi bussen ner till Arlanda Express för vidare transport till terminal 5.

Lunch på Pontus In The Air

Jag har ofta gått förbi Pontus restaurang på Arlanda, utan att ha haft tid att äta där. Idag hade vi gått om tid så vi tog trappan upp till Pontus och åt en fantastiskt god lunch. Jag en sallad och Filippa en högrevsburgare med frasiga pommes och tryffeldipp. Filippa tål inte gluten men här hade de glutenfritt bröd från Adam & Friends de bytte till. Så bra!


Stureplanspriser, men samma nivå som på finkrogarna i stan så ändå prisvärt – bra och snabb service och väldigt bra mat.

Air Serbia till Belgrad

Efter en lång lunch hoppade vi på flyget. Här kom det mer mat – men den orkade vi bara smaka på efter vår stora lunch. Den var dock bra så åker man med dem i ett plan som går enligt tidtabell kan man absolut äta på planet istället. Både mat och vin ingår i ekonomibiljetten.

Hämtade bagaget från ett kreativ bagageband och tog en taxi till vårt hotell för första två nätterna – Square Nine.

Checkade in och vände på rummet, bytte om till badkläder och morgonrock och tog hissen ner till hotellets spa där vi badade en stund innan vi bytte om för middag på hotellet, en ambitiös 7-rätters avsmakningsmeny.

Mer om hotellet och maten i senare inlägg!

Imorgon ska vi ut och utforska Belgrad, peppade!

2 kommentarer

  1. Pontus in the air har jag aldrig heller prövat men det kanske är dags? Bra mat känns ju som ett undantag på Arlanda. Fint också med bra service på planet, ser påkostat ut.

    • Nej, oftast har man ju inte tid att ta en långlunch på Arlanda men ska man äta var detta riktigt bra! Och ja – kan gilla den ”gamla” typen av service där man får lite mat på flyget, det är man ju inte riktigt van vid längre på kortare flighter.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...