Plan för besök och sightseeing i Kyoto

Dela inlägget:

Bild: http://foodsaketokyo.wordpress.com/

Jag tar ett snabbtåg från Tokyo till Kyoto Fredag 13/10 och är framme runt 11 på förmiddagen. Åker nog direkt till 9hours där jag ska bo och lämnar bagage där. 

Kl 14.00 har jag nu bokat en plats på whiskytouren på Santory, gissar på 2-3 timmar totalt på där inklusive tasting, whiskymuseum etc. Men vad ska jag göra mer i Kyoto? Finns så himla mycket att se att en vecka skulle behövas.

Bloggen Foodsaketokyo skriver om Nishiki Market, Kyoto’s fresh food street market. Vidare att Tofu vara en specialité i Kyoto. Friterad ska den vara extra god!

Matlagningskurs hemma hos en Japan? Verkar så kul! Hade ju tänkt att gå en sådan i Tokyo men det finns även i Kyoto hos Emi Heryima som fått en så bra recenssion på Foodsaketokyo att jagdet vore  kul att försöka klämma in den när jag är i Kyoto… men det kan bli tight med tid. (Edit: Jag försökte faktiskt att boka kursen men den var full när jag är i Kyoto, lika bra kanske då den tar 3-4 timmar och krockar med whiskyprovningen…)

Och så tempel och shrines i vackra parker i massor. Tripadvisor har en bra lista där jag är mest sugen på att besöka följande platser:

Fushimi Inari Shrine

Fushimi Inari Shring (bild fr Tripadvisor)

Golden Pavillion (bild fr Tripadvisor)
Eikan Do (Bild fr Tripadvisor)
Vackert temple med en utkiksplattform med grym utsikt!
Kiyomizu Temple (bild fr Tripadvisor)
  
Nijo Castle (bild fr Tripadvisor)
Stadsdelen Gion, känt som ”Geishadistriktet”.
Geishor i Gion, bild fr Tripadvisor

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...