Kolmården!

Dela inlägget:

Fantastisk dag på Kolmården! Vi har som tradition att åka hit med barnen varje år och nu inledde vi med att gå genom porten till nyheten Bamses värld 

Här finns bland annat Snurrande Honungsburkar, Skalmans bilar, Bamses hus, berg-och-dalbanan Godiståget och Bamses teater. 

    

 
Här var det fullt med folk vid öppning men inte alls samma tryck senare på dagen, så kan man avsluta med Bamses värld slipper man en del köer.
 
Vidare sen till Kolmårdens stora klätterställning och området Kulmården vilket hör till barnens absoluta favoriter. Här skulle de kunna stanna hela dagen!
   

    

 
Men, lite djur måste man ju se om man är på Kolmården… Supersöta röda pandor och coola noshörningar. 
  
Gulliga getter inne på Barnens lantgård.
  

 

 
Men häftigast av allt var nog föreställningen med rovfåglar och falkar – missa inte!
   

 
På Kolmården finns gott om picnicsplatser och många hyr en liten skrinda vid entrén för att ta med sig mat och dryck. Vi var dock lite bekväma och valde istället att luncha på Safari, som har en stor uteservering med utsikt över Bråviken. 
   

 
Sedan vidare till Tiger World, där vi hade turen att få riktigt nära kontakt med tigrarna.
   

 
Delfinshowen Life hör till en av höjdpunkterna på Kolmårdenbesöket och trots att det nog är tredje året de kör exakt samma show är det väldigt underhållande.
   

 
Tips – boka platser till delfinshowen i förväg på Kolmården.com så får man gå in först och får riktigt bra platser!
 
Eftersom vi varit på Kolmården varje år valde vi att hoppa över linbanan Safari i år. Tips om man vill åka linbanan över parkens safaridel är att man går dit direkt det första man gör när parken öppnar – då är det knappt någon kö – medan kön vid tretiden kan ringla sig lång.
 
Aporna, alltid lika underhållande!
  
 
Gibbonaporna speciellt som svänger sig livsfarligt från lian till lian är väldigt roliga!
 
Vi avslutade med guidad presentation av ökenområdet, med kameler och bufflar.
  
 
Well, vi tog även ett sista varv i favoriten jätteklätterställningen…
 
Ska man hinna med allt på Kolmården krävs nästan två dagar. Vi skippade t ex hela tivolit, tropikariet och elefanterna denna dag. Bor man en natt på Vildmarkshotellet hinner man med allt på två dagar utan att stressa. Passa på att ladda ner Kolmårdens app redan hemma – bra för att planera besöket och där finns även detaljerad info om de olika restaurangerna etc.
 
 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...