Årets tråkigaste inlägg – information om kakor och samtycke

Dela inlägget:

Man kan åka på intressanta resor och skriva om dem, testa nya restauranger eller teknik för resan. Eller – så kan man ägna massa timmar åt att förstå GDPR och hur vi som bloggar ska förhålla oss till det.

Som tur är kan jag ägna den mesta tiden åt den roliga delen av bloggandet men de senaste kvällarna har jag anpassat bloggen till GDPR vilket har inneburit att jag tagit fram cookie- och personuppgiftspolicy, gjort om formuläret för att prenumerera på nyhetsbrev med en samtyckesbox och lagt in funktion för cookie-information när man går in på sidan för första gången.

Årets tråkigaste inlägg - information om kakor och samtycke

Bra saker för er som läsare – för nu skriver jag hur ni tar reda på vilka cookies som finns inte bara på denna site – utan på alla siter ni besöker. Cookies är inget jag själv bryr mig om när jag surfar runt, men vill man begränsa hur mycket man delar med sig till bolag som Google och Facebook kan man enkelt ställa in sin webbläsare så den rensar cookies varje gång man stänger ner sin webbläsare. Då tappar man dock funktioner som att webbläsaren minns användarnamn och lösenord osv.

Att jag inte delar era e-mailadresser med någon förstår ni kanske, men nu finns det även i skrift i integritetspoliyn.

Klar!

Sammantaget – check på att Matochresebloggen nu inte bara är en säker site (läs mer om det här) utan också månar om er integritet!

Och jag kan nu återgå till det jag tycker om mest – att skriva om sånt jag själv gillar. Resor, nya restauranger, takbarer, soliga uteserveringar och teknik för resan!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...