fbpx
Matochresebloggen
Japanresa 2013 Okategoriserad

Gooogle Maps i mobilen i Japan med japanskt kontantkort

Japanskt kontantkort från b-mobile

Jag har extremt dåligt lokalsinne och använder Google Maps i mobilen vart jag än ska. Det har därför varit ett litet orosmoment hur jag ska hitta i Japan överhuvudtaget, utan Google Maps.

Efter lite efterforskningar hittade jag en blogg som tipsar om att man enkelt kan köpa ett japanskt kontantkort som levereras till flygplatsen där man landar. För ¥3,980 (ca 280:- sek) får man ett 1 GB kontantkort som både räcker till Google maps hela veckan och även för att kunna ringa med Skype osv. Så grymt!

Man hämtar kontantkortet på flygplatsens postkontor som har öppet 8.30-20.00 alla dagar. (Kommer man fram utanför dessa tider är det smartare att välja leverans till t ex hotellet man bor på första natten).

Om jag lyckas hitta till postkontoret utan
Google Maps får jag hjälp resten av resan!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

Lämna gärna en kommentar