Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

Dela inlägget:

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula – skumpan som nu är Sveriges mest sålda Champagne.  Här skulle vi inte bara prova den vanliga Guldkula, utan även flera andra varianter som en ekologisk Guldkula, Guldkula Premier Cru, Guldkula Black och Guldkula White Grand Cru.

På plats fanns grundaren Håkan Guldkula själv, samt Fabien Henry från Champagne, som är den som producerar all Guldkula champagne.

Champagnelunch på Wedholms Fisk

Platsen för denna champagnelunch var anrika Wedholms Fisk, som hade satt ihop en trerättersmeny matchad med de olika varianterna av Guldkula. Menyn inleddes med en läcker torsktartar med gravad citron och forellrom, sedan en pocherad hälleflundra med sauterad spenat och en gräddig champagnesås och som final vaniljglass med varma hjortron. 

Champagnelunch med Guldkula - Sveriges mest sålda Champagne
Champagnelunch med Guldkula - Sveriges mest sålda Champagne

Vi startade lunchen med ett glas av den vanliga Guldkula Brut Réserve från en magnumflaska och sedan fick vi prova de övriga varianterna under lunchen. Jag gillar verkligen den vanliga  Brut Réserve, men Guldkula White Grand Cru var snäppet vassare, som görs på 100% chardonnay från Grand Cru byn Chouilly. 

Champagnelunch med Guldkula - Sveriges mest sålda Champagne

Kolla in ett kort klipp från lunchen på Youtube

Historien om Guldkula

Håkan Guldkula är en entreprenör som hade en vision om att skapa ett champagnemärke som skulle vara en god, prisvärd Champagne. Han skapade ett varumärke som bar hans egna efternamn och arbetade ihop med champagneexperten Richard Juhlin för att hitta en producent i Champagne som kunde producera en Champagne som nådde upp till högt ställda krav – men som inte var för dyr. Valet landade på Fabien Henry och ett samarbete inleddes. Guldkula blev snabbt en storsäljare i Sverige på Systembolaget – och är idag Sveriges mest sålda Champagne.  En imponerande resa – och riktigt god champagne!

Champagnelunch utan att dricka upp

Ni trogna läsare vet att jag körde Öppet Spår två dagar efter denna champagnelunch. Hur gick det till? Jag luktade, smakade – och spottade sedan ut all champagne. Men nu när loppet är över är det dags att fira och dricka upp!

Fler sätt att dricka champagne

En av de mest kända drinkarna med champagne är en French 75. Kolla in hur man gör en sån här, eller i klippet nedan!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...