House of Scandinavia på SXSW 2019

Dela inlägget:

Flera länder har egna hus på SXSW i Austin för att marknadsföra landet mot alla besökare på konferensen. Sverige finns representerat i House of Scandinavia där SAS är huvudsponsorn bakom arrangemanget.

Detta är en ambitiös satsning med program från morgon till kväll under hela konferensveckan. SAS flyger dessutom fram och tillbaka till Austin med egna direktflyg från Stockholm och Köpenhamn där man har massa roliga aktiviteter och uppträdanden för passagerarna som exempelvis artisten Paul Rey som lanserade en ny låt 10.000 meter upp i luften.

Program hela dagarna under SXSW

Under SXSW arrangeras här under hela dagarna föreläsningar, workshops och paneldebatter med nordiskt tema och de flesta talare är inresta Skandinavier, som exempelvis Björn Ulvaeus från ABBA. På hurtigt nordiskt manér började alla dagar med träning för alla som ville klockan 07.30

House of Scandinavia på SXSW 2019

Frukost på Scandinavian house

Här fanns även en riktigt bra frukostbuffé för bara 10 usd om man var eurobonusmedlem. Så gott och fräscht med bland annat färsk frukt och bär, nystekta ägg och mackor med lax och avokado. Perfekt för oss som bodde i eget hus (dvs utan hotellfrukost) att kunna starta dagen här!

House of Scandinavia på SXSW 2019

After conference på innergården

När föreläsningarna för dagen var slut tog band över fokus på den stora innergården, här hängde vi flera sena eftermiddagar!

House of Scandinavia på SXSW 2019

Gästspel från Skandinaviska Kockar

Under hela veckan var det dessutom ett gästspel på kvällarna i Scandinavian House. Tre skandinaviska kockar hade skapat tre rätter var –  från Sverige var det Paul Svensson som var representant. Temat för menyn var zero waste, som vi svenskar känner igen från Fotografiskas restaurang som Paul driver. Med lokala ingredienser och nordisk teknik skapades en meny som skiljdes sig stort från det som normalt serveras på restaurangerna i Austin!

Denna middag var jag och en kollega och testade en kväll. Fullsatt och hög stämning, där vi hamnade bredvid två amerikanska foodies som nyligen flyttat till Austin. De hade hört om denna pop-up och var helt lyriska! Att laga mat på detta sätt, där man tar tillvara på alla råvaror och försöker kasta så lite som möjligt är verkligen något som skulle behövas i USA. Verkligen kul att man tar tillfället i akt under denna vecka för att förmedla detta budskap!

House of Scandinavia på SXSW 2019

House of Scandinavia på SXSW 2019

House of Scandinavia på SXSW 2019

House of Scandinavia på SXSW 2019

House of Scandinavia på SXSW 2019

House of Scandinavia på SXSW 2019

Flera riktigt intressanta rätter, där de tre godaste kom från Paul, som den sista desserten – ”Svensk skog” –  tallparfait, björkgranité, enbärsmaräng och kastenjesvamp!

2 kommentarer

    • Hej Anna,

      Umeå är ju en härligt stad men jag viste inte att den trendade . berätta mer! 🙂 / C

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...