Weekend i Göteborg – alla våra tips!

Dela inlägget:

Förra helgen tog vi tåget för en weekend i Göteborg och som vanligt tänkte jag sammanfatta resan med alla våra tips för er som funderar på att åka hit. Dels länkar till reportage med de saker vi gjorde (så ni enkelt kan läsa mer om just det ni vill veta mer om) men även länkar till allt vi inte hann med som vi gärna gör en annan gång!

Tåg till Göteborg

Vi tog MTR Express till Göteborg från Stockholms central, som är en privat utmanare till SJ med nya fräscha vagnar och ofta lägre priser än SJ. Läs mer om tågresan dit här. (Just tågresan var ett samarbete med MTR Express).

Fler förslag på weekendresor med tåg och sex anledningar att ta tåget hittar ni här.

Weekend i Göteborg

Hotell i Göteborg – två tips

Denna gång bodde vi mitt på Avenyn på Scandic Rubinen, med tanke att vara nära både shopping, restauranger och Liseberg. Läs mer om Scandic Rubinen (som har en takbar) här.

Weekend i Göteborg

Förra gången vi var i Göteborg bodde vi nere vid centralstationen på Clarion Post, även det ett härligt hotell. Läs mer om hotell Post (som har en takpool) här.

Bli uppgraderad på hotell? Läs våra tips om det här.

Michelinkrogar i Göteborg

Göteborg har massor med bra restauranger, varav 59 har fått ett omnämnande i Guide Michelin (som jag använder allt mer för att hitta bra restauranger). Sex av dessa 59 restauranger har en stjärna i Guide Michelin och vi åt på en av dem – KOKA. Läs mer om den middagen här. Du hittar länk till samtliga restauranger med en stjärna här.

Förutom de krogar som fått en stjärna finns alltså 53 restauranger till i Göteborg som fått ett omnämnande – även dessa brukar vara säkra kort. Länk till alla dessa finns här.

Restaurang KOKA

Saker att göra i Göteborg – topp 3

Överst på listan över saker att göra i Göteborg kommer såklart Liseberg, som i år dessutom har en ny berg-och-dalbana – Valkyria.

Slipp köerna på Valkyria

Läs mer här om Valkyria och våra tre tips för att slippa att köa 100 minuter för att åka den!

Universeum i Göteborg

Näst populäraste saken att göra i Göteborg med barn är att gå på Universeum. Här finns bland annat inomhusakvarium, regnskog, terrarier och en stor rymdutställning. Perfekt inomhusaktivitet året om!

Weekend i Göteborg

Läs mer om vår besök på Universeum här.

Sightseeing från vattnet i paddan

Paddan är den tredje mest populära turistattraktionen i Göteborg och det finns turer från 50 minuter upp till flera timmar. Vi hann tyvärr inte med paddan denna gång men har åkt med paddan nästa varje gång vi varit i Göteborg tidigare – så mysigt! Läs mer om turerna med paddan här.

Weekend i Göteborg
Bild lånad från stromma.se

Det var mina tips för en weekend i Göteborg! Har du några fler tips? Kommentera gärna!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...