Restaurang Tegelbacken Recension

För ett par månader sedan öppnade Markus Aujalay sin tredje restaurang – Tegelbacken. Den är belägen i det anrika Centralpalatset (där man tidigare hittade restaurang Seikoen –  Sveriges första japanska restaurang som 1979 först i landet med att servera sushi). Tegelbacken var nominerad till Gulddraken 2017 och är den mellanpriskrog som det snackas mest om i Stockholm just nu. Vi har varit där och provat menyn, häng med!

Restaurang Tegelbacken Recension

Restaurang Tegelbacken Recension

Det är en mysig och ombonad inredning, med stoppade stolar och höga soffor längs väggarna. Menyn är uppbyggd av kalla och varma mellanrätter för mellan 185-220:- st, där tanken är att man ska ta in 3-4 stycken per person. Vi tog såklart olika för att kunna prova många olika rätter. Men det var inte så lätt att välja – så mycket som verkade gott!

Restaurang Tegelbacken Recension Restaurang Tegelbacken Recension

Kalla rätter på Tegelbacken

Av de fem kalla rätterna testade vi tre; Råbiff, Carpaccio av hälleflundra och Grillad bläckfisk. Så gott och snyggt upplagt. Dessutom fanns ett bra utbud av viner på glas och när vi inte kunde bestämma oss fick vi smaka lite av de vinerna vi velade mellan, uppskattar verkligen när man ges möjlighet till det. Trevlig och påläst servitris som kunde svara på alla våra frågor om rätterna och även ge tips om passande viner.

 

Restaurang Tegelbacken Recension
Råbiff med ostron, rödbeta och krasse – 185 kr

Restaurang Tegelbacken Recension
Grillad marinerad bläckfisk med citron, fänkål, zucchini och vitlök– 190 kr

Carpaccio av hälleflundra med Espelette peppar, gräslök och citrondressing – 180 kr

Varma rätter på Tegelbacken

De varma rätterna, 7 till antalet, var det om möjligt ännu svårare att välja mellan. Vi fastnade för Tortellini med Karljohansvamp, Bakad torsk med blåmusslor och Grillad oxrygg.

Restaurang Tegelbacken Recension
Tortellini med Karljohansvamp, tryffel och parmesanost – 195 kr

Restaurang Tegelbacken Recension
Bakad torsk med blåmusslor, citron, vitlök och vitt vin – 185 kr

Restaurang Tegelbacken Recension
Grillad oxrygg med lök, pimientos de padron, vinägersky och vitlökssmör – 195 kr

Dessert och ost på Tegelbacken

Efter dessa rätter var vi ganska mätta, men sugna på att testa något från ”sött”-delen på menyn. Så vi tog in deras ost med ett glas portvin och en liten kula sorbet, perfekt avrundning!

Restaurang Tegelbacken Recension
Dagens ostar med tillbehör – 150 kr

Restaurang Tegelbacken Recension
Hallonsorbet

Supergod mat och bra service. Kan verkligen rekommendera en middag här!

1 kommentar

  1. Vilken fantastisk kväll att minnas.Tack Magnus för din vänlighet, och ett stort tack till er kockar som tillfredsställde våra gommar. Vi vill även tacka den trevliga personal för ett fantastiskt trevligt bemötande. Servicen var toppnotch.
    Är du/ni i Stockholm är det ett måste att besöka Tegelbacken. Markus, du ska vara stolt och glad över din fina och kunniga personal.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...

Snöskovandring och vinterbad – Dolomiti Natural Wellness

Snöskovandring och isbad istället för skidåkning? Ja, andra dagen i Madonna di Campiglio var prognosen snö på förmiddagen...