Proviant Gärdet – kvarterskrog med stor solig uteservering

I höstas öppnade Proviant Gärdet, ett syskon i proviantfamiljen vars mat restaurangchefen Andreas Wallander dĂĄ beskrev som ”Svensk snabbmat”. I veckan var vi där och ĂĄt middag pĂĄ deras soliga uteservering för att se hur köket och servisen lyckas leverera sĂĄ här knappt ett ĂĄr efter öppning.

Stor solig uteservering

Proviant Gärdet ligger pĂĄ Valhallavägen 113 med ett perfekt solläge frĂĄn förmiddagen lĂĄngt in pĂĄ kvällen. Utsikten över Valhallavägen är kanske inte den roligaste – här skulle en spaljĂ© med gröna växter verkligen göra ett lyft.

Proviant GärdetProviant Gärdet

Pizza, Burgare och kvällens meny

Man serverar lite olika rätter beroende på tid på dagen och vi var här vid sextiden en vardag så det var kvällsmenyn vi valde ifrån. Jag var här med vår son och hans kusin och de ville ha hamburgare respektive pizza, medan jag blev sugen på att testa Meny Gärdet, där man väljer ett av två alternativ för förrätt, varmrätt och dessert för 375:-.

Egengjorda charkuterier

Jag valde egengjorda charkuterier frĂĄn butiken på Sturegatan med picklade rotfrukter till förrätt som var en stor portion som räckte till oss alla tre att starta med. Brödet till charkbrickan var dock inget som imponerade trots att detta är bageriet i Proviantfamiljen – lite otippat dĂĄ brödkorgen pĂĄ Proviant pĂĄ Sturegatan brukar vara riktigt bra. Här kom det inte in nĂĄgon brödkorg alls, kanske för restaurangens enklare profil.

Proviant Gärdet

Röding och hamburgare

Till varmrätt tog jag denna soliga sommarkväll en inkokt röding frĂĄn Landön med nobisdressing, pressgurka, variation av blomkĂĄl & ramslök – somrigare blir det nästan inte. Dock lyfte den inte riktigt, jag vill ha mer tryck i inkokt fisk och det saknades nĂĄgot krunchigt för ett detta skulle vara helt i min smak.

Proviant Gärdet

Barnens val var de väldigt nöjda med, en perfekt stekt hamburgare med hembakat bröd och kusinen som inte har lika stor aptit som våra barn var väldigt nöjd med sin barnpizza (som inte finns på menyn men som vår servitör föreslog).

Proviant Gärdet Proviant Gärdet

Till dessert tog vi en chokladmousse som var riktigt bra och mäktig nog att dela på alla tre.

Proviant Gärdet

Inomhus på Proviant Gärdet

Det var lite växlande molnighet denna kväll så flera sällskap valde att sitta inne. Det är en snygg lokal med enorm takhöjd, grälla pinnstolar i orange, mässingslampor på de vitkaklade väggarna och stora fönster som ända upp till taket som släpper in massor med ljus.

Proviant Gärdet

En film säger ännu mer, eller?

Sammantaget om Proviant Gärdet

Härlig kvarterskrog där man med fördel tar in en pizza eller hamburgare, för fine-dining är Proviant på Sturegatan ett säkrare kort i närheten!

Adress Proviant Gärdet: Valhallavägen 113

Webb: proviant.se/gardet

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen pĂĄ bloggen!

Läs mer

Hernö Gin Bar vid Slussen – Hernö Gins flaggskepp i Stockholm

För två år sedan öppnade Hernö Gin Bar vid Slussen som är Hernö Gins flaggskepp i Stockholm. På...

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg bĂĄt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...