Japan – mina anledningar att resa dit!

Ah, Japan. Älskar Japan! Här kommer några anledningar till varför jag tycker så mycket Japan och länkar till reportage där du kan läsa vidare om respektive del.

Tempel och trädgårdar i Japan

Det råder ett härligt lugn i de japanska templen och dess trädgårdar som jag verkligen gillar. Allt är perfekt ansat och prydligt ner till den minsta grusbit. Bodde vi i villa med trädgård skulle jag så gärna vilja ha en sån här trädgård! På bilden Ryoanij Temple i Kyoto – länken tar er till mina 5 tips när ni ska till Kyoto!

Tokyo

Att åka till Japan och inte stanna i Tokyo vore ju galet. Här hittar ni 8 tips på saker ni inte får missa i Tokyo.

Japanska maten

Japansk mat är verkligen så himla god. Även sushi på tågstationen som jag åt i Kyoto var bättre än någon sushi jag ätit i Sverige. Och Sushin på fiskmarknaden på fisk som fångats bara några timmar senare… magiskt! Läs mer om mat du måste testa i Japan här.

Snabbtågen

Att åka tåg i Japan är en upplevelse i stark kontrast mot att åka tåg i Sverige. I Japan avgår tågen på utsatt tid, på sekunden. Är snabba, rena och tysta! Lite som att åka Arlanda Express.

Karaoke!

I Japan hyr man ett eget litet rum där man träffas, dricker öl och sjunger för full hals. Jag blev inbjuden till ett gäng Japaner när jag var i Kyoto, men karaokerum finns på massor av ställen.

Roykan

Bo på ett Roykan, ett traditionellt familjärt japanskt boende där man man går omkring i en yukata, badar i gemensamma bad och pratat med ägaren.  Här kan ni läsa om min natt på ett Roykan i Tokyo.

Whiskyn!

Ja, Japan gör faktiskt lika bra whisky som man gör i Skottland. Här kan du läsa om mitt besök på Suntory Yamazaki Destillery i Koyto-