Operakällarens bakficka – uteservering med fantastisk service

Dela inlägget:

Operakällaren är en av Stockholms klassiska finkrogar med en stjärna i Guide Michelin. Vill man äta en enklare, spontan middag är Operakällarens bakficka ett perfekt val, där man inte behöver (eller kan) boka bord.

Vintertid har de 28 platser inomhus men på sommaren flyttar de till uteserveringen. Här kan man både att sitta ute ljumma sommarkvällar och samtidigt få förstklassig mat och service.

Operakällarens bakficka

Operakällarens bakficka – uteservering med grym service

När vi kommer hit en tisdagskväll runt 18-tiden är det ett par personer före oss i kön som väntar på bord, men efter en kvarts väntan blir det ett ledigt bord. Personalen är snabb och dukar snabbt upp för oss så vi kan slå oss ner.

Är det något jag lärt mig med åren är att det nästan alltid är bättre att stå kvar och vänta på ett bord där man vill äta, istället för att gå vidare om det är lite kö och ta ett sämre alternativ.

Klassisk meny på Operakällarens bakficka

Operakällarens bakficka har två menyer, en a la carte och en med husmanskost. Det är inte billigt här och den första förrätten man ser på a la cartemenyn – kalixlöjrom med toast – kostar 325:-. Varmrätter som smörstekt torskrygg (385:-) och grillad entrecote (385:-) låter smarrigt, men för en vardagsmiddag blir det lite saftigt.

Vi skippade förrätt och tog en av de lite billigare rätterna ur menyn, som gäddqueneller med hummersås, spenat, fänkål, sockerärtor och kokt potatis för 225:-. Riktigt god!

Gäddqueneller och nobissallad

Husmanskost på Operakällarens bakficka

Varje vardag har man även ”dagens husman” för 195:-. Något man haft på menyn ända sedan man öppnade 1961, tänkt att locka gäster som äter ute ofta. En av mina vänner valde från denna menyn och tog in stekt fläsk med blodpudding och äpplen som var helt grym, den ska jag ta nästa gång om den finns på menyn!

Servicen på Operakällarens bakficka

Även fast maten vi tog in här inte kostar mer än på sommarkrogar som Josefinas är servicen i toppklass. Trevlig, snabb och kunnig personal som man märker är vana att servera på en finkrog.

Helt klart en uteservering jag varmt kan rekommendera i sommar!

Adress: Jakobs torg 12

Webb: operakallaren.se

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...