VIP-lounge på Maltas Flygplats – vi testar Priority Pass

Dela inlägget:

Jag har tidigare skrivit om bästa kreditkortet för poäng och en fördel med vissa kreditkort är att de ger ett gratis Priority Pass som ger access till flera hundra VIP- och business lounger världen över. Jag har just fått mitt kort som ger 4 fria besök per år på valfria lounger och när vi checkat in bagaget på Maltas flygplats på väg hemåt hade jag en dryg timme tills boarding, så jag tänkte att detta var ett perfekt tillfälle att testa kortet och styrde mot VIP-loungen på Maltas Flygplats

Gå före security-kön med Priority Pass

När jag checkat in såg jag en kö på flera hundra meter till säkerhetskontrollen. Jag gick en bit framåt för att se var VIP-loungen låg och såg av en slump att man får gå i en egen VIP-kö förbi säkerhetskontrollen med något av de VIP-korten som tas emot på flygplatsen. Perfekt! Så jag var förbi kontrollen på fem minuter och kunde snabbt komma upp i loungen.

VIP-lounge på Maltas Flygplats

VIP-loungen på Maltas flygplats

Detta var klart en av de snyggaste VIP-lounger jag varit på. Stora panoramafönster mot landningsbanan och massor med soffor och fåtöljer.

VIP-lounge på Maltas Flygplats

VIP-lounge på Maltas Flygplats

VIP-lounge på Maltas Flygplats

VIP-lounge på Maltas Flygplats

VIP-lounge på Maltas Flygplats

Utomhusterass på Maltas Flygplats

Något som jag nästan alltid saknar på flygplatser i varma länder är en utomhusterass. Man vill ju suga ut de sista minuterna av värmen och solen innan man åker hem medan man väntar på att gå ombord sitt plan. Här på Malta finns exakt en sån terrass jag drömt om, dessutom med perfekt vy över start- och landningsbanor.

VIP-lounge på Maltas Flygplats

Mat och dryck i VIP-loungen på Maltas flygplats

Maten här var dock inget som imponerade jättemycket. Det fanns lite smörgåsar, piroger, bullar och snacks men ingen riktig mat på det sätt som jag erfarit på andra lounger. Bra utbud av drycker dock, allt från kolsyrat vatten till öl och whisky. Jag avslutade resan på samma sätt som jag började den – med en Ftira – en smörgås fylld med tomat, kapris, tonfisk och oliver. Självklart inte i närheten av den jag åt på restaurangen Fontanella i Mdina på Malta men helt ok!
VIP-lounge på Maltas Flygplats

VIP-lounge på Maltas Flygplats

VIP-lounge på Maltas Flygplats

VIP-lounge på Maltas Flygplats

Sammantaget – en riktigt bra lounge och extra bonus att man fick gå före den superlånga kön till säkerhetskontrollen!

 

2 kommentarer

  1. Lucky You 🙂 Såg riktigt trevligt ut!!! Spanien brukar ha bra lounger annars inte varit i någon super imponerande heller. El utbudet brukar vara bra i spanska lounger iaf de jag besökt!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...