Båtutflykt med whiskyprovning, ostron och sill!

Dela inlägget:

I veckan lyckades jag tima in perfekt soligt höstväder med en båtutflykt över lunchen med whiskyprovning, ostron och sill!. Några av de saker jag gillat allra mest på en gång!

Det var Talisker – en av mina favoritwhiskysorter som bjudit in till detta lilla event för att fira att flaskorna får nytt utseende – och att de snart släpper den äldsta Taliskern någonsin – 43 år.

Isle of sky – en dröm inte bara för whiskyälskare

Talisker ligger mig lite extra varmt om hjärtat, inte bara för att det är en god whisky, utan vi var på Isle of Sky i Skottland där Taliskers destilleri ligger på vår senaste whiskyresa utomlands, så den whiskyn väcker alltid härliga minnen.

Sky är en ö som utsetts till en av världens vackraste öar för sin fantastiska natur av National Geographics läsare – och jag är benägen att hålla med – läs mer om Sky här.

Tillbaka till vår lilla båttur. Den här fina träbåten hämtade upp och på Strandvägen och sen tuffade vi ut i Stockholms innerskärgård.

Talisker + Ostron

Ombord var vi ett gäng whiskyfantaster som först fick fräscha upp våra kunskaper om Talisker och få lite whiskyhistorier av Mikael Lundén, en whiskyexpert som har det trevliga arbetet att vara ambassadör för bland annat Talisker.

Först provade vi Talisker Ten, Skye och Storm – ganska lika i sin karaktär med smak hav, peppar, citrus och vanilj. Till dessa serverades vi ostron, som var en förvånansvärt god kombination. Ny för mig, men Micke menade att han alltid startar sina hemmamiddagar med ostron och whisky – och det gör succé!

Talisker 43

Provningen avrundades med att vi fick prova den äldsta Talisker som någonsin släppts – Talisker 43. Den släpps i slutet av 2021 och det kommer endast 8 flaskor till Sverige – som kommer kosta runt 40.000 Sek styck.. Det är en 43-årig whisky som släpps i exakt 1830 flaskor – ett antal som symboliserar året när Talisker grundades.

Smaken då? Ja, lik de andra Talisker vi just provade – men djupare och längre eftersmak. Riktigt kul att prova, men aningen för dyr för mig!

Silllunch – pop-up från Sturehof

Efter denna härliga provning var det dags för lunch. Fem sorters sill och strömming från Sturehof, som hade en kock som gjorde ett gästspel på båten.

Till sillen såklart en whiskycocktail när Mikael var i närheten. Blood & Sand hette denna, som görs på lika delar maltwhisky, vermouth, körsbärslikör och apelsinjuice.

En riktig härlig powerlunch helt i min smak!

Läs mer om Talisker

2 kommentarer

    • Ja, kul att upptäcka nya smak- och dryckkombinationer. Vem trodde att whisky skulle funka lika bra till ostron som skumpa!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...