Restauranger i Palma – från michelinkrogar till hål i väggen!

Dela inlägget:

Palma, en stad med massor av bra restauranger för alla smaker och budgetar. Från enkla hål i väggen till Michelinkrogar -. bara i Palma finns exempelvis fyra krogar med en stjärna i Guide Michelin – och massor av kroghar med omnämnanden i samma guide. Så, vad ska man välja om man som vi åkte in till Palma från Peguera för middag?

Min fru hittade en tapasrestaurang som hade fått fina omdömen och jag bokade bord på en hipp restaurang med omnämnande i årets upplaga av Guide Michelin. Bägge riktigt bra matupplevelser som jag gärna vill tipsa vidare om!

Restauranger i Palma – med omnämnanden i Guide Michelin – La Veija

De fyra stjärnkrogar som finns i Palma är lite knepigt att få bord på med kort varsel – och kanske inte de man tar med barnen till i första hand. Men de krogar med omnämnanden i Guide Michelin är ofta lite enklare att boka bord på – och ligger även klart lägre i pris. Den krog av de nominerade som jag tyckte verkade mest spännande var La Vieja. En populär restaurang mitt i Palma som beskrevs som ”Contemporary Canary Island cooking featuring local products and a Mallorcan touch”.

La Veija ligger vid ett stort torg och har en uteservering som jag normalt alltid skulle välja att sätta mig på. Men det var 30 grader i skuggan när vi var i Palma – så vi föredrog ett svalare bord inomhus – där miljön med högt i tak och stora grafittimålningar gjorde sitt till atmosfären.

Restauranger i Palma - med omnämnanden i Guide Michelin - La Veija

Menyn fick man kolla in på sin egen mobil genom att fota en QR-kod. Smidigt för restaurangen, men jag tycker pappersmenyer är klart charmigare. Här fanns massa små- och mellanrätter där vi tog in ett gäng att dela på, som kom in en eller två i taget.

Den första var kanariska potatisar. Små saltkokta mjuka potatisar som kom in med två såser, varav den ena gjordes klart vid bordet. Kanske den rätt från Gran Canaria vi gjort oftast hemma – barnen älskar dessa salta potatisar! Nästa var en riktigt somrig fiskrätt som de skippade men som jag och min fru gillade – makrill med äpple, dill, chili och rädisor.

Rätterna fortsatte komma in i en lagom tempo. Råbiffen var en riktig fullträff, med ett perfekt friterat ägg på toppen. Pilgrimsmusslor med en smörig sås hade vi lite olika åsikter om. Jag gillade den, min fru tyckte den var lite väl lik svenska fiskbullar.

”Iberico pork ”bichillio” med rostad hollandaise var även det en rätt jag gillade bättre än övriga familjen. De sista tre rätterna var dock fullträffar enligt alla – ”crispy and soft black pork hand filled with foie” med ananassallad, angus beef med små pommes frites och fänkålssallad samt ”mallorquin black pork leg” som kom serverat på ryggen av en porslinsgris. Snyggt, intressanta smakkombinationer och vällagat.

Överlag tyckte kanske jag mer om allt än resten av familjen – förutom desserten som alla älskade. En liten chokladdessert formad som Teneriffa, som kom toppades med ett ”hav” av turkos grädde. Snyggt, kreativt och supergott!

Sammantaget – en restaurang om man gillar kreativa rätter och nya smakkombinitaioner. Och klart prisvärt – de festa rätterna låg mellan 10-20 Euro. Boka bord och läs mer på deras site här. Vill ni ha mer klassiska tapas är nästa restaurangtips kanske ännu bättre!

0es3 – Zeroestress – riktigt bra tapas i Palma

Vill ni ha riktigt bra tapas i Palma kan ni kika in 0es3 – Zeroestress. Min fru google upp detta ställe och bokade bord en kväll här. Ett riktigt litet hål i väggen där vi tog ett gäng olika tapas att dela på. Till skillnad från La Veija var det här klart enklare rätter – men riktigt goda. Som en carpaccio med getost och ruccola eller en bricka med ost från den lokala marknaden bara några kvarter bort.

0es3 - Zeroestress - riktigt bra tapas i Palma
0es3 - Zeroestress - riktigt bra tapas i Palma

På tunna skivor potatis fick vi in stekt bläckfisk med ett puder av paprika och sedan en tortilla fylld med ost och toppad med tryffel som var galet god.


En stor burrata serversdes på en bädd av ugnsbakade rotsaker och tunna strimlor friterad potatis och sedan kom det in en tryffelravioli som även den var riktigt läcker.

Sist serveringarma var grillad getost på ett salladstorn och BBQ-ribs.

Så mycket mat – och riktigt gott. Denna middag var mer i barnens smak – där de älskade allt utom bläckfisken. Även jag och min fru gillade maten. Enda minuset var att det tog otippat lång tid mellan rätterna. -trots att vi första timmen var de enda gästerna.. Men vi hade med en kortlek och spelade under tiden vi väntade.

Ni hittar deras site – och mer info här.

Extra bonus är att 0es3 ligger i Palmas mest krog- och bartäta kvarter – där vi fortsatte kvällen med en drink innan vi promenerade runt lite på Palmas mysiga smågator. En så härlig stad som jag verkligen längtar efter att åka tillbaka till!

Läs mer om Mallorca

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...