Port De Soller – en härlig dagsutflykt på Mallorca

Dela inlägget:

Port De Soller är en idyllisk by på Mallorca som ligger på öns västra kust, en trekvart från Palma med bil, buss eller tåg. Vi hade tankar på att bo här, men var lite sent ute och de boenden som fanns kvar var i Port De Soller var extremt dyra (runt 10.000 kronor natten per rum), så vi bodde istället i Paguera som bara låg en dryg halvtimme bort med bil.

Vi åkte till Port De Soller som en dagsutflykt istället och det var räckte fint med en dag för att utforska Port De Soller. Vi parkerade vår bil ett kvarter från stranden och gick sedan mot havet. En bred strandpromenad löper längs hela stranden, kantad av palmer.

Port De Soller - en härlig dagsutflykt på Mallorca
Port De Soller - en härlig dagsutflykt på Mallorca

Nere på stranden fanns gott om lediga solstolar att hyra – 18 Euro for 2 stolar och parasoll. Vi bokade fyra solstolar att ha som bas denna dag, där min fru och dotter slog sig ner och läste böcker, medan jag hängde på sonen som ville börja med att se om det fanns något bra hoppställe i närheten.

Hoppklippa i Port De Soller

Vi följde stranden västerut och runt en udde fanns mycket riktigt en perfekt hoppklippa som var ca 5 meter hög där vi hoppade ett tag. Vill man sola på klippor lite avskilt är detta även en perfekt plats! Enklaste vägen hit är att gå upp på vägen ovanför Patiki Beach och följa den hundra meter, sedan finns en stig ner till dessa klippor.

Hoppklippa i Port De Soller
Hoppklippa i Port De Soller
Hoppklippa i Port De Soller

Patiki Beach i Port De Soller

Jag hade fått tips från Lisa som var i Port De Soler några veckor före oss om var man skulle äta, så vi hade bokat bord för lunch på Patiki Beach. En snygg farm-to-table restaurang precis vid stranden. Ett riktigt trevligt ställe, med goda och intressanta rätter att dela på som kom int elite hipp som happ. Naturvin – såklart – och trevlig personal. Det var tur att vi hade bokat, detta blev helt fullsatt strax efter vi kom.

Patiki Beach till höger

Bikini Island vid Port De Soller

Efter en långlunch blev det mer sol och bad vid den fina stranden, innan jag och min fru åkte en sväng själva för att kolla in det hotell vi kikat lite på innan – Bikini Beach – men som är ett adults only hotell, så inget vi kunde bott på med barnen.

En slingrig väg tog oss upp på toppen av berget där detta hotell ligger. Så snyggt och skön atmosfär. En stor pool med massa solstolar och en bar där vi passade på att ta en drink. Ett perfekt ställe att bo ett par nätter om man åker till Mallorca utan barn!

Aningen för långt från stranden för att ta ett snabbt morgondopp – om man inte vill kombinera det med trappträning! För det fanns en trappa man kunde ta ner till stranden såg vi.

Tåget till Port De Soller

Många turister tar tåg + spårvagn till Port De Soller. Från Palma tar man ett tåg till Soller, som ligger en bit upp i bergen. Från Soller tar man sedan en gammal spårvagn ner till Port De Soller. En tur och returbiljett kostar 32 Euro för vuxen, 16 Euro för barn mellan 3-6 år. Biljetter kan bokas i förväg på denna officiella site.

Vi tog egen hyrbil, men det går även vanliga bussar till Port De Soller från Palma som bara kostar någon euro att åka med,

Port De Soller – en härlig dagsutflykt på Mallorca som vi verkligen kan rekommendera!

Läs mer om Mallorca

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...