Dagsutflykter från Paris – fyra tips! (Samarbete)

Dela inlägget:

Paris är nog den Europeiska storstad som jag varit flest gånger i. Första gången när jag var nio år, sedan igen när jag var runt 15 år. Paris var ett givet stopp vid min tågluff jag gjorde i gymnasiet och så åkte vi på en weekend utan barn dit med min fru för några år sedan. Förra året åkte vi till Paris och tog med barnen och jag är fortfarande sugen på att åka dit igen som jag skrev om här. Man såklart kan spendera flera weekends i Paris utan att hinna se allt. Men, om man ändå vill maxa en långweekend och göra en dagsutflykt från Paris kommer här tips på…

Dagsutflykter från Paris!

1. Versaillies – för romantiska slottsälskare

Versailles är en förort till Paris, mest känt för Slottet i Versailles och dess fantastiska trädgårdar. Tips är att ta med en stor picnickorg och äta lunch i skuggan under ett träd!

2. Disneyland Paris – för alla med barnasinnet kvar

I år firar Disneyland dessutom 25 år, läs mer om Disneyland i detta inlägg!

3. Slottet i Fontainebleau

Det största av de kungliga slotten i Frankrike, har dessutom en stor skog man kan promenera i för en total kontrast mot storstaden. Pampigt minst sagt!

Dagsutflykter från Paris

4. Shopping i La Vallée Village.

Gillar man att shoppa designerkläder etc till reapriser är La Vallée Village en given utflykt. 35 minuter med pendeltåg hittar man denna gigantiska shoppingställe med butiker, restauranger och caféer. Jag är själv inget shoppingfan, men min fru älskar att shoppa så åkte vi hit skulle jag nog ta med en bra bok och sätta mig på en restaurang med ett glas vin medan hon fyndade!

Dagsutflykter från Paris

Läs mer och boka!

Läs mer om utflykter från Paris hos Franska Turistbyrån  (som är samarbetspartner till detta inlägg) på France.fr och direktflyg till Paris från 1.040:- bokar man såklart med Frankrikes eget flygbolag Airfrance!

 

2 kommentarer

  1. Vilka fantastiska trappor till slottet Fontainebleau! Tyvärr kommer vår rundresa i Frankrike att börja västerut från Paris, så vi missar det, men jag skall komma ihåg det för framtiden. Däremot skall vi till Versailles. Väldigt fint foto med fin lyster från innergården! Synd att inte köpcentrumet låg på andra sidan om Paris. Jag skall leta vidare på webben efter åtminstone en galleria längs vår resväg, det är alltid lika spännande att se utbudet. Om ni inte besökt Asterixparken kan jag verkligen rekommendera den. Väldigt mysig att gå omkring i, uppbyggd med flera olika världar inspirerade av Asterixberättelserna och åkattraktioner för alla åldrar. Jag har skrivit om den i min blogg om du eller någon som läser här vill inspireras. Hoppas att det är ok att länka, jag är litet av en Asterixfantast sedan jag var barn och Asterix är ju samtidigt både nöje, kultur och dessutom så väldigt franskt 🙂
    https://hellofromabroad.com/2012/08/14/missa-inte-att-besoka-asterixparken-med-attraktioner-och-shower-nara-paris/

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...