fbpx
Matochresebloggen
Weekend i Warszawa
Flyg Okategoriserad Warszawa

Weekend i Warszawa – flyg dit med LOT

Äntligen kom vi förra helgen till Warszawa – en stad som länge stått högt på listan över storstäder i Europa jag vill spendera en weekend i. Alla jag känner som varit här har gillat staden. Stort utbud av restauranger och barer, vacker stad, bra hotell – och till en prisnivå klart lägre än i Sverige.
Många som åker hit tipsar om billiga restauranger där man kan äta bra för 25:- och billig öl, men jag är mer nyfiken på nivån på lite bättre krogar. Hur står de sig mot ställen jag gillar i Stockholm som Lilla Ego, Adam & Albin och Tegelbacken? Och vad mer finns det att se och göra i Warszawa? Det kommer ni kunna läsa om på bloggen den kommande veckan.

Flyg till Warszawa med LOT

I fredags morse möttes jag och en god vän upp vid Arlanda Express och en morgonkaffe på Arlanda senare satt vi på ett litet LOT-plan som tog oss direkt till Warszawa på 80 minuter. LOT Polish Airlines är Polens motsvarighet till SAS och är medlemmar i Star Alliance så man kan få Eurobonuspoäng även när man åker med LOT.
Weekend i Warszawa Arlanda Express Weekend i Warszawa flyg Lot

Jag har aldrig flugit med LOT tidigare, men det var ganska likt att flyga med ett litet inrikesplan i Sverige. Bra komfort, snabb resa och trevlig personal. En fördel är att det är polska priser redan på flyget!

 Weekend i Warszawa flyg Lot Weekend i Warszawa flyg LOT Weekend i Warszawa flyg LOT

Privatchaufför från flygplatsen i Warszawa

Hotellet vi ska bo på – Ma Maison Le Regina – hade ordnat med skjuts från flygplatsen, så när vi landade var det bara att leta upp en person som höll upp en skylt med mitt namn på och hoppa in! Annars går det bussar från flyget hela vägen eller vanlig taxi såklart som bara kostar ca 50:- hela vägen in till city.

I vanlig ordning höll vi ett högt tempo och kommande dagar kommer ni här på bloggen kunna hitta de allra bästa tipsen för er som också funderar på att åka hit!
Resan till Warszawa gjordes i samarbete med Polens Turistbyrå, men alla bilder och åsikter är som vanligt mina egna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar