Sommargästen – Dryden.se

Dela inlägget:

Dagens sommargäst är Daniel Ryden som driver resebloggen Dryden.se. En av få manliga resebloggare och duktig på att skriva roliga inlägg, jag gillar speciellt inläggen som med glimten i ögat sågar en destination! Daniel har även en Youtubekanal som är ett mecka för flygnördar!

Du har bloggat ganska länge, berätta hur det hela startade:

Jag har haft webbplatser sedan mitten av 90-talet som påminnt en hel del om det bloggformat vi ser på webben idag. Blogg blev den på riktigt 2006 och reseblogg kring 2012 ungefär, när mitt resande tog fart igen efter några års uppehåll. Jag märkte knappt övergången själv utan det föll sig naturligt. Jag reste mer, fotade mer och skrev mer.

Vilken typ av inlägg är de mest lästa på din blogg? 

Den här är rolig, för de två mest lästa inläggen någonsin handlar om två saker som ligger mig varmt om hjärtat. Vandring och flygresor. Mina fem tips för att bestiga Kebnekaise ligger högst, följt av 15 tips för att förgylla en långflygning. Även inlägget om att vandra i trappor i Prag har fått många visningar under 2017 framförallt.

Vad är dina planer nu i sommar?

Det blir jobb hela juli men i augusti blir det äntligen lite längre ledighet. Då står Balkan på schemat. Vi tänker oss Dubrovnik, Kotor, Sarajevo, Mostar och Split. Lägligt nog är andra resebloggare på plats nu under sommaren så inspiration finns det gott om!

Om man inte har bokat en resa i sommar ännu, var tycker du man ska åka?

Då tycker jag att en ska stanna hemma. Resa i Sverige alltså! Det finns hur många guldkorn som helst här och på sommaren är västkusten alltid ett säkert kort med sina mysiga samhällen som Fjällbacka, Grebbestad, Lysekil eller bara åka ut på någon ödslig klippa och lägga sig. Sedan har vi ju svenska fjällen också, utmärkt för vandring! Personligen skulle jag ändå valt att utforska Skåne mer, knappt varit där alls på sommaren.

I vilket land har du fått dina bästa restauranguppelevser och vad åt du?

Den bästa maten jag ätit utomlands var hemma hos en nära bekants mamma i norra Italien, dit vi åkte flera gånger tidigt 2000-tal. Det slog aldrig fel. Varje kväll stod det typ en tre-fyra-fem-rätters på bordet av hemlagad italiensk mat. Det var här jag lärde mig att äta oliver, som jag inte alls varit något fan av innan, och här plockades frukt direkt från träden i trädgården. Magnifikt och minnesvärt!

Alla bilder kommer från Daniels blogg  – kolla gärna in Dryden.se som är en blogg jag varmt kan rekommendera!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...