Norwegian Getaway – vi kollar in ett av världens största kryssningfartyg

Dela inlägget:

Norwegian Criuse line är ett av världens största kryssningsbolag och de har fartyg som bland annat kryssar i Europa på sommaren och i Karibien på vintern. I veckan gjorde fartyget Norwegian Getaway ett stopp i Stockholm på en kryssning i norra Europa och jag hade då möjlighet att gå på fartyget för en visning och testa maten i en av deras restauranger – häng med!

Norwegian Getaway – gigantiskt kryssningsfartyg

Norwegian Getaway var färdigt 2014 och var då världens nionde största kryssningsfartyg. Fartyget rymmer 4.000 gäster och det finns nästan 2.000 personal ombord. Men hur är det egentligen ombord på båten? Jo, det påminner till viss del om de finare Finlandsbåtarna, men är så mycket större – på alla sätt. Större och fler restauranger, mycket mer underhållning, stort poolområde, klätterväggar, basketplan osv.

Norwegian Getaway Norwegian Getaway Norwegian Getaway Norwegian Getaway Norwegian Getaway

The Haven på Norwegian Getaway

Känner man att det stora poolområdet är lite för stökigt kan man boka en av sviterna och då få tillgång till ”The Haven”. Ett eget pool- och solstolsområde i längst fram i fartyget som känns mer som lyxig loungeklubb än ett klassiskt kryssningsfarrtyg.

The Haven på Norwegian Getaway  The Haven på Norwegian Getaway 

Restauranger ombord

Det finns över tjugo olika restauranger ombord, både bufférestauranger och a la carte. Norwegian har just lanserat ett ”All-inclusive”-koncept där bland annat mat och fri dryck upp till 15 euros per glas ingår. Men, det är inte alla restauranger som ingår i detta, utan ungefär hälften och då är det de lite enklare restaurangerna som ingår.

Restauranger på Norwegian Getaway 
Lunch på en av bufférestaurangerna ombord
Restauranger på Norwegian Getaway 
Italiensk fine-dining ombord!

Teppanyaki på Norwegian Getaway

Vi fick på denna pressvisning testa en av fartygets bästa restauranger – japanska Teppanyaki, där vi fick en show jag bara sett på Youtube tidigare, där kocken jonglerade med knivar, ritade blommor med äggvita på stekbordet och skojade konstant med oss gäster som satt runt hans stekhäll. Och såklart jättegod mat, från fördrinken ”Wasabi”, till köttet med jätteräkor och desserten på kaka av grönt te. Ska man äta här som vanlig gäst kostar det 30 dollar extra plus dryck som tillägg till det all-inklusive paket. Kocken berättade att många äter här en kväll på kryssningen, när man till exempel vill fira något speciellt.

Teppanyaki på Norwegian Getaway  Teppanyaki på Norwegian Getaway  Teppanyaki på Norwegian Getaway  Teppanyaki på Norwegian Getaway 

Hytterna på Norwegian Getaway

Det finns över 2.000 hytter på fartyget och de flesta ser ut som den nedan, med en dubbelsäng, soffa och glasdörrar mot en liten balkong. Fräscht och rymligt för att vara en standardhytt.

Hytter på Norwegian Getaway Hytter på Norwegian Getaway 

Wi-fi på Norwegian Getaway

Wi-fi ingår inte i ”All-inclusive” – och det är riktigt dyrt att köpa detta ombord – 20 dollar för 30 minuter! Så här gäller det att ladda med nedladdade filmer och böcker om man inte vill lägga till ett par tusen till för att kunna kolla Instagram under kryssningen!

Wi-fi på Norwegian Getaway 

Sammantaget om Norwegian Getaway

Nu fick jag en lite bättre känsla av vad en kryssning på ett så här stort fartyg skulle innebära, även om det blev skevt då de allra flesta passagerarna inte var ombord när vi var här (de hade gått av för att utforska Stockholm). Det skulle vara intressant att se mer hur fullt det blir i pooler och vid solstolar när alla är ombord, hur snabb servicen är i restaurangen när 1.000 personer ska äta samtidigt och hur maten är på övriga restauranger ombord.

Men överlag ett väldigt fint skepp och ju ett perfekt sätt att färdas mellan olika intressanta platser. En kryssning med detta skepp i Karibien en vinter vore ju klart härligt!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...