S2 – ny food-court i Mall of Scandinavia med 14 olika kök

Dela inlägget:

S2 är en ny food-court i Mall of Scandinavia där man hittar hela 14 olika kök. Det finns 650 sittplatser och en scen där man planerar att ha olika typer av events som stand-up, open mike eller visa sportsändingar på storskärm. Dessutom kommer det inom kort finnas 7 karaokerum med olika teman för upp till 20 personer. Jag fick en titt vid ett pressevent dagen innan öppningen och detta ser klart lovande ut. Kanske inte något man åker ut till specifikt för att bara äta, men är man ute på Mall of Scandinavia för att shoppa eller kolla på bio är detta ett perfekt ställe att äta på där alla kan hitta något man gillar!

S2 - ny food-court i Mall of Scandinavia med 14 olika kök

Bakom S2 ligger Space Development Group, som sedan tidigare har etablerat matkoncepten K25 på Kungsgatan och Teatern i Skanstull. Jämfört med K25 som vi varit ofta på är S2 klart större och luftigare, mer sittplatser och generellt en snyggare ljusare känsla.

14 olika Kök i S2

Det finns 14 olika kök i S2, från sushi och kinesiska pannkakor till indiskt, kebab, vietnamesiskt och svenska langos. Bland restaurangerna fick vi bland annat smakprover från två av köken som drivs av krögare som även har en varsin michelinkrog. Pizzor från Stella, som drivs av Jonas Lagerström och Danny Falkeman som även driver restaurang Etoile. Riktigt goda pizzor, med tunn botten och inte för stora kanter. De gör en grej av att ta ”svennepizzor” som hawaii och göra dem riktigt bra goda med bra råvaror. Här äter barn under 12 gratis!

Den andra michelinkrogen vars ägare finns med ett snabbmatskoncept här är Adam & Albin Här är det ramen de fokuserar och och en riktigt god tonkatsu.

Som sagt finns det en mängd andra kök här för alla smakriktningar,

Karaokerum på S2

Det var inte riktigt klart när vi var på pressvisningen, men de visade bilder på de kommande karaokerummen, som alla är inredda i ett visst tema baserat på en artist. Till rummen kan man även få mat och dryck levererad från valfria restauranger i S2. Detta kommer säkert bli en hit – och det skulle till och med vara en anledning för mig att återvända hit (även om jag inte gillar att shoppa!).

Öppet alla dagar i veckan

S2 har öppet alla dagar 10-22 och finns mitt i Mall of Scandinavia vid ”neontaket”. Vad S2 står för? Det är en förkortning av denna food-courts adress – Stjärntorget 2!

4 kommentarer

  1. Mamas roast and chicken. Ät inte där fick skalbagge i maten. Beställde ceasersallad och en död skalbagge låg i botten av salladsskål. Det är så äckligt. Spydde hela vägen. ABSOLUT NO NO

  2. Raamen det är den bästa ramen man kan ta i hela Stockholms OMG det var underbart. Så så gott ni måste testa detta. 200 % rekommenderar!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...