Äta på 18 Michelin-restauranger på en dag – nytt världsrekord!

Dela inlägget:

Efter att under 24 timmar ätit råbiff, störkaviar, grillade pilgrimsmusslor och andra exklusiva rätter över hela New York City, har den 34-årige Eric Finkelstein nu världsrekordet för att ha besökt flest Michelin-stjärniga restauranger under 24 timmar.

Finkelstein, som jobbar som IT-konsult inom sjukvården, satte rekordet genom att besöka 18 restauranger med Michelin-stjärnor den 26 oktober 2022. Guinness World Records tillkännagav sedan rekordet den 29 december 2022. 

Rekordet har fått stor uppmärksamhet och Finkelstein har blivit intervjuad av bland annat CNN och Washington Post. 

Varför just detta rekord?

“It was just me trying to do something that I thought was fun and funny,” sa Finkelstein när Washington Post intervjuade honom. 

Ansök innan man gör rekordförsöket!

I augusti 2021 lämnade han in sin officiella ansökan till Guinness World Records, som organisationen godkände i april 2022. 

Finkelstein började sedan planeringen, som krävde en hel del arbete. Det är ju inte bara att köpa och boka biljetter till dessa restauranger – speciellt inte om man bara vill äta en rätt från deras menyer. Men han lyckades. 

Han kontaktade Michelin-restauranger över hela New York för att få bokningar, hittade personer som kunde fungera som vittnen för rekordet och skapade en detaljerad tidslinje och karta över den planerade rutten.

Bara 20 dagar innan rekordförsöken förlorade fyra av restaurangerna sina stjärnor. Panik! Men Finkelstein lyckades hitta ersättare i form av andra krogar.

18 krogar på 11 timmar

På dagen för sitt rekordförsök började han äta strax före lunchtid och blev klar 11 timmar senare.  Förutom att vittnen fanns med vid varje tugga, bar han också en Go-pro-kamera för ytterligare bevis. 

Allt som allt spenderade han $494 (plus skatt och dricks) och åt uppskattningsvis 5 000 kalorier, enligt Guinness World Records. ”Jag blev riktigt mätt”, säger Finkelstein till CNN. ”Definitivt efter två tredjedelar började jag bli lite nervös över min aptit. Nästa dag åt jag nästan ingenting.”. Med andra ord kostade hans måltider inte mycket mer än en avsmakningsmeny på restaurang Frantzén för 1 peson!

Finkelstein officiella försök ägde rum den 26 oktober 2022, med början på Le Pavillon i Midtown, där han åt en grillad avokadosallad för 36 USD. Han följde upp detta genom att bege sig till Caviar Russe för kaviar med blini och crème fraiche 25. Usd.

Några andra restauranger som Eric besökte var: Tuome i Alphabet City, där han åt grillade pilgrimsmusslor. Aquavit i Midtown för en skål med lingon; Oiji Mi för en råbiff och The Modern, där Eric njöt av några ostron för $26. Finkelstein avslutade sitt ätäventyr med en sjöborre och kaviartoppad chawanmushi på Noda.

Även om vissa människor kanske inte anser att Finkelstein smakprovsrunda till New Yorks finaste matställen är det ”rätta” sättet att njuta av en Michelin-stjärna, stödde många av restaurangcheferna på vägen Erics strävan. 

Jag är övertygad om att världen har ett stort underskott av nyckfullhet. Det ger en känsla av nyhet. När vi går genom livet börjar nyheter att bli mycket mer knapphändiga. Jag tror att det har ett enormt värde att delta eller skapa ett ögonblick som har en genuin känsla av nyhet eller förstagångsupplevelse”, sa Philip, chef för Noda till CNN.

En sån underbart kul idé. Som en Moveat på sterioder! tyvärr går det inte att slå rekordet i Stockholm, vi har bara 10 restauranger med stjärnor här. Och flera har eller kommer att stänga. I Tokyo däremot finns 200 restauranger med minst en stjärna – så där kommer man säkert att slå rekordet inom kort!

Fler galna Guinness-rekord inom mat

Att äta på 18 michelinkrogar för att slå ett rekord hör till de mer sofistikerade rekordförsöken i guiness rekordbok. De flesta andra rekord inom mat känns betydligt äckligare, eller vad sägs om att äta levande kackerlackor, trycka i sig 74 varmkorvar eller hetsäta en stor pizza. Här kommer sju rekord som jag inte är ett dugg sugen på att slå!

#1. Don Lerman – åt 800 gram smör på 5 minuter.

#2. Ken Edwards – åt 36 levande kackerlackor på 1 minut

#3. Takeru Kobayashi – åt 57 kohjärnor på 15 minuter

#4. Joey Chestnut – åt 74 varmkorvar på 10 minuter

#5. Gideon Oji – Åt 11 kilo grönkål på 8 minuter

#6. Oleg Zhornitskiy – åt 3,6 kilo majjonäs på 8 minuter

#7. Kelvin Medina – en 30 cm Pizza på 23 sekunder

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...