Skara Sommarland – överträffade våra förväntningar!

Dela inlägget:

Första dagen på vår roadtrip neråt landet tillbringade vi på Skara Sommarland. Jag drömde om att åka hit som barn men kom aldrig hit, så jag hade nog sett fram mot detta lika mycket som barnen! Idag är parken fortfarande Skandinaviens största vattenpark men har inte bara vattenrutschbanor, vattenskidor och vågmaskiner utan även ett 40-tal tivoliattraktioner, dykshow och go-cart.


Denna dag var dock lite blåsigt och molnigt så vi började med tivolidelen och hoppades att vädret skulle klarna upp.  Här på Sommarland är berg-och dalbanorna och övriga attraktioner överlag lite mindre än t ex på Gröna Lund, men i många fall
tar igen det i originalitet. 

Vi startade med Tranan, som inte liknade någon annan berg- och dalbana vi åkt tidigare. ”De fritt hängande gondolerna under vingarna rullar med när Tranan lyfter, glidflyger och rollar runt rälsen” – så beskriver Sommarland Tranan och man måste nästan testa för att förstå. Grymt bra!
   

 


Sedan vidare till Spinner – en berg- och dalbana där man vagnen man sitter i snurrar samtidigt som vagnen åker framåt. Cool!
   

 

Det finns massor med varianter av bilar att åka i på Sommarland. Go-carts, Radiobilar, trampbilar och så el-bilarna som våra barn testade sen.
  

Bra att tänka på om man vill köra go-cart är att man måste ha skor (dvs inte tofflor eller liknande) på sig. Det hade inte vi idag och fick hoppa över dessa.

Man kan även ta sig runt med ett tåg som tuffar runt hela parken. Funkar oavsett skodon…
  

Vidare sedan till lek-delen. Gigantiska studsmattor, klätterställningar och rutchbanor. Här hängde vi kvar ganska länge!
   

  


Nu hade vi blivit riktigt sugna på att testa vattenattraktionerna men det var fortfarande inte så varmt. Tur då att man kan hyra våtdräkter på plats! Lite utplockat bland storlekarna när vi kom, men det funkade med en lite för stor till Filippa och en lite för liten till Gustaf. Tips om ni kommer hit en klassisk svensk sommardag är att ni går och hyr dräkter direkt så ni kan välja perfekt storlek!
  

Med våtdräkterna på var det bara att köra järnet i alla stora coola vattenrutschbanor utan att behöva frysa när man står i kö. Inte farligt långa köer, men mellan 5-15 minuter.

Den populäraste vattenrutschbanan är Cobra, där man åker upp till fyra personer i en stor gummiring som slängs upp en en superhög cobranacke där man får en känsla av att falla fritt.
  
Racer – där man ligger på mattor med huvet framåt och tävlar om att komma först ner.

Big Drop – den vågade barnen sig inte på men jag körde! Här går man in i en kapsel där golvet plötsligt öppnar sig och man faller 21 meter rakt ner i ett fritt fall innan man landar i en mjuk böjd vattenrutschbana. 
  

Vortex – ett gigantiskt avlopp där man spolas ner och snurrar varv efter varv i slutet innan man landar i poolen. Riktig kul!
  

Sen var det dags för torra, varma kläder och lunch.
  
Helt ok kebab, men tror det finns ännu bättre alternativen i parken, som en thaikiosk vi gick förbi senare.

Tre gånger per dag är det dykshow. Då båda våra barn är hopp-tokiga var detta en riktig höjdare. Grymma gymnaster som spexar, dyker ner brinnande och gör volter från 25 meters höjd. 
   

 


Vi fortsatte sedan med lite fler tivoliattraktioner:

Skepp- o hoj – ett litet vikingaskepp som går åt alla möjliga håll.
  

Ett klassiskt vikingaskepp.
  

En liten slänggunga
  

Tekopparna.
  

Och inte-nudda-markenbanan med lite fysiskt krävande hinder.
   

 


Vi detta lag hade solen tittat fram, vi var varma och drog på oss våtdräkterna igen för mer lek i vattenlandet!

Vi avslutade dagen med Newton, en mini-flum-ride och sist ännu en tur i berg-och-dalbanan vi började dagen med – Tranan.
   

 


En superlyckad dag på Skara Sommarland som verkligen levererade över förväntan!

Fakta:
Ta sig hit: enklast med bil. Det finns även busspaket med kombo entré/camping.
Bo: 
Billigast i tält eller campingstuga på sommarlandets egen camping intill parken. 
Bekvämast: på hotell. Vi bodde på Best Western Plus Jula Hotel som ligger bara 8 minuter från parken med bil. Superbra familjehotell som vi kan rekommendera.
Tips:
– hyr en skrinda vid entrén för alla badkläder, ombyte, ev matsäck etc. Smidigt och går att dra med sig överallt.
– hyr våtdräkter om det inte är supervarmt i luften. Gör det direkt när ni kommer så inte storlekar tar slut.1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...