Moveat – en smakresa i Söderhallarna

Dela inlägget:

Moveat är en app som jag önskar att jag hade uppfunnit. Med den kan man boka olika typer av smakresor där man äter smakprov från ett flertal restauranger under 3-4 timmar, helt i sin egen takt, Man väljer ett tema och sedan sätter man själv ihop sin promenad i den stadsdel, saluhall eller annan plats smakresan ska äga rum på. Ofta är det paket man kan göra när man vill, t ex mellan 11-17, andra gånger är det ett enskilt tillfälle som exempelvis en Aquavuitvandring med Edward Blom på alla hans favoritrestauranger i Stockholm. På alla ställen får man smakoportioner av rätter som är representativa för respektve restaurang.

Moveat – en smakresa i Söderhallarna

Jag tog med min fru på en pressträff för att testa Moveat och paketet en smakresa i Söderhallarna – som är en saluhall vid Medborgarplatsen i Stockholm som har massor av olika restauranger, Efter jobbet anslöt vi till en grupp och startade smakresan!

Första stoppet var Curry Buddies, där vi fick små krispiga friterade potatisbollar med picklad lök.

Andra stoppet var Sop Käket, som lagar mat på räddade råvaror, det vill säga mat som närmar sig bäst-föredatum från olika matvarubutiker. Istället för att det kastas blir dessa nu god mat, som en zucchinisoppa, konfiterad vitlök, grädde. Till det en tunn skiva rågbröd med hummus. Supergott!

Tredje stoppet var på pasta hantverket, där de såklart gör all pasta själva. Här fick vi prova en ravioli fylld med svamp och Orecchiette med rapsskott från Skåne. Gillar ni pasta och svamp kan jag verkligen rekommendera denna ravioli – magisk!

Moveat

Fjärde stoppet var på Elli’s falafel där man gör allt från grunden. Här fick vi deras paradrätt med nyfriterad falafel, chili. sallad. rödkål, vitkål. Så god!

Moveat
Moveat

Femtge stoppet var på Piadena som serverar italiensk streetfood, där vi fick en bit av en typisk pizza man köper en fyrkant av i Italien. Ganska tjock, fluffig botten, en mustig tomatsås och salami,

Moveat

Det sjätte stoppet var Viet kitchen. som bjöd på veganska baguetter med friterad tofu och sin hemgjorda chilisås. Här fick vi även den rätt som i mitt tycke var den godaste på hela matvandringen – Pouh bau. En köttsopp på märgben som de kokar egen buljong på i 12 timmar. I den tunna skivor av oxfilé och högrev samt örter och salladslök.

Moveat

Sista stoppet var på Pasta Gudfadern, kända för stora generösa portioner pasta. Och mycket riktigt, här fick vi gratinerade tortelini i en fullstor portion, så vi var snabba att bestämma oss för att dela på denna och orkade ändå inte äta upp. Men även här riktigt god pasta – lite orättvist att vara sist på en matvandring. Denna tog vi även i expressfart, i vanliga fall har man betydligt mer tid på sig.

Moveat

Detta gav verkligen mersmak, så kul att testa restauranger på detta sättet. Gillar du eller någon du gillar att testa nya restauranger kan jag varmt rekommendera att testa Moveat – de finns i hela Sverige. Kolla in alla paketen här!

Vi gjorde denna matvandring via ett pressevent, tankar och åsikter som alltid mina egna

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...