Middag dag 2 – ramen

Dela inlägget:

Ramen är en japansk variant av nudelsoppa och trots mina tidigare erfarenheter av ramen på flyg- och flygplats måste jag ju testa på en riktig ramenrestaurang. Och vilken skillnad – såklart. 

Frågade en tjej på gatan som verkade bekant med kvarteren om hon kunde tipsa om något bra ramen-ställe och det gjorde hon glatt. Jag gled in på Ramen Ippudo och beställde en ramen med supertunna nudlar, ägg och fläsksida.
Så grymt gott! Perfekt mediumkokta nudlar (ja-de frågade hur jag ville ha dem) och kanongod fläsksida.

Till det massa små tillbehör som syltad ingefära, kimschi och sesamfrön. Mums!
Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...