Ensam i Tokyos ”coolaste bar”

Jag åkte till Roppongi och strosade runt lite. Blev sugen på att hitta en ”Roof top bar” och efter snabbt googlande framgick det att det bara var en som gällde i Roppongi – Roku Nana. Eller ”the secret bar” som den visst kallas. Ingen webbsida eller adress, men efter mer googlande hittade jag en bloggare som hade en bra beskrivning. Trodde jag. Hittade ändå inte baren. Frågade lite folk jag stötte på om de kände till baren, men icke. Gick in på ett hotell och de hjälpte till att lokalisera baren och rita in platsen på en karta. När jag kände att jag var nära där det borde ligga hittade jag en dörrvakt på en klubb som visste var det låg och som följde med och visade mig vägen. Det var otroligt vänligt och helt avgörande för att jag skulle hitta. In i ett vanligt hus, upp två våningar och så öppna en helt anonym dörr. Och där var den – Tokyos ”coolaste bar”! Men, utan en enda gäst! (Det är visst fullt från 22-tiden sa servitrisen när jag frågade)

Så nu sitter jag på Roku Nanas takterass och sippar på en Tom Collins, sjukt nöjd att jag lyckades hitta detta place.
Jäkligt skönt inser jag att efter en dag med massor av folk överallt att ha en hel terass för mig själv och två ”privata” bartenders. Lite som jag skulle leva om vi hade lite bättre ekonomi.

Telefon med vilken man ringer till baren för att beställa mer att dricka. Men, deras engelska är ungefär lika bra som min japanska att det slutar med att de springer upp med en meny i alla fall där jag får peka!


När jag gick fick jag en ”special gift” – en liten ask med massa lövtunna tomma blad i. Ytterst oklart vad jag ska göra med denna.

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...