fbpx
Matochresebloggen
Nöjesfält

Liseberg nyheter 2016 och 8 tips inför ditt Lisebergsbesök!

Lördagen den 23 April öppnar Liseberg för säsongen 2016. Vi kommer att åka dit först i Juli, men tänkte redan nu tipsa er om lite av det som händer på Liseberg i sommar och vad ni som besökare kan tänka på inför ert besök.

Nyheter på Liseberg 2016 – Aero Spin

Aero Spin är ett 35 meter högt roterande torn med tolv armar och på varje arm sitter två flygplan. Flygplanen är utrustade med två spakar, en för varje vinge, så att den som flyger själv har möjlighet att styra planet och få det att rotera i sidled runt sin egen axel.

Aerospin

Aero Spin

Låter kul, men jag ser nog ännu mer fram mot klassiska berg-och-dalbanorna Helix och Balder!

balder

Äta på Liseberg 21-22 maj

Helgen 21-22 är det stor matmässa på området framför Stora Scenen med gratis smakprovning från Lisebergs restauranger, föreläsningar och annat matrelaterat.
AtaLiseberg-8352_35

GRILL & BBQ SM 2016 – den 21 Maj på Liseberg

Under mathelgen “Äta på Liseberg” arrangeras även Grill och BBQ-SM. Vill du dra ihop ett lag och vara med i denna tävling? Du hittar anmälningssidan här.

8 tips inför ditt Lisebergsbesök!

Jag bad Liseberg om deras bästa tips för en barnfamilj inför ett besök. Här kommer deras åtta bästa råd:

Tips 1: Mät barnen på Gästservice. Då får barnen ett band på armen som visar precis vilken längdgräns som gäller och på det viset slipper ni onödiga mätningar vid attraktionerna.
Tips 2: Ladda mobilen gratis hos Gästservice i vår mobilladdare – på laddstationen finns laddsladdar till alla de vanligaste modellerna.
Tips 3: Ha med egen vattenflaska och fyll på i våra vattenstationer under dagen – särskilt varma dagar kan detta vara en bra idé.
Tips 4: Ta med picknick – uppe i Lisebergs Trädgårdar finns många fina platser där det är lite lugnare, fin paus i det gröna!
Tips 5: Missa inte våra lekplatser – barn som står i kö till karuseller kan behöva springa av sig. Från och med i sommar har vi två lekplatser för spring och bus, en i Kaninlandet och en i Barnens Paradis.
Tips 6: Nästan varje dag spelas en familjeföreställning på Kvarnteatern– gratis och kul + att det ger familjen underhållning och en chans att vila benen i ca 30 minuter.
Tips 7: Vet ni när ni vill äta och vart – boka bord i förväg så slipper ni onödiga väntetider.
Tips 8: Ladda ner appen Liseberg inför besöket. Där finns allt man behöver veta för att besöket ska bli smidigt; lediga p-platser, öppettider och priser, attraktionsköer i realtid, artistprogram, närmaste toalett mer mera.

Artister på Liseberg 2016

I sommar kommer artister som Miriam Bryant, Bob Hund,  Lars Winnerbäck, Takida och Anna Ternheim till Liseberg. Läs mer om artisterna här.

Så, nu har ni lite mer koll både på vad som händer på Liseberg i sommar. Vad gillar ni mest med Liseberg?

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Bara brittiskt
  11 april, 2016 at 07:27

  Balder är favoriten – man lyfter från sätet, haha. Själv har jag jobbat på Liseberg i min ungdom och det var riktigt kul det med.

  • Reply
   christianmuda
   11 april, 2016 at 08:09

   Ja, visst är det härligt med bergbanor!

Lämna gärna en kommentar