Bistroteket på Bondegatan – oväntat bra!

Dela inlägget:

Spontanmiddag med en god vän som föreslog att vi skulle testa Bistroteket på söder. Nytt ställe som jag inte hört talas om, så kul att testa. Bra krögare står bakom restaurangen – kocken Anders Berglund, tidigare Villa Godthem, Tures Brasserie och Eriks restauranger, och Makis Batsoulis som senast kommer från Jimmys Steakhouse och Jimmys Marina. Tanken är att mixa fransk, amerikansk och svensk husmanskost med en egen tvist.

Massor med gott på menyn, så vi lät vår kypare ge råd. Till förrätt delade vi på en Råraka ”pizza”.

En härligt frasig råraka med löjrom, rökt gräddfil, syrad rödlök och brynt smör som förvandlats till snö. Riktigt gott.

Till varmrätt Secreto D’iberico – ”Grisens hemlighet” – en centimetertjock muskel som sitter gömd på sidan av den kraftiga halsen, djupt inne vid skuldran mot frambenet.  

 

Otroligt saftigt och gott kött som serverades med sotade bönor och grillad citron. Enkelt men väldigt vällagat och en så stor portion att vi inte orkade någon dessert. Även om det fanns mycket i dessertväg på menyn som såg gott ut.

Så – Bistroteket – klart värt ett besök!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

The View-paket på The Steam Hotel – perfekt för en foodie som gillar spa!

The Steam Hotel i Västerås öppnade 2017 i en stor gammal tegelbyggnad som tidigare var ett ångkraftverk, Västerås...

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...