Bistroteket på Bondegatan – oväntat bra!

Dela inlägget:

Spontanmiddag med en god vän som föreslog att vi skulle testa Bistroteket på söder. Nytt ställe som jag inte hört talas om, så kul att testa. Bra krögare står bakom restaurangen – kocken Anders Berglund, tidigare Villa Godthem, Tures Brasserie och Eriks restauranger, och Makis Batsoulis som senast kommer från Jimmys Steakhouse och Jimmys Marina. Tanken är att mixa fransk, amerikansk och svensk husmanskost med en egen tvist.

Massor med gott på menyn, så vi lät vår kypare ge råd. Till förrätt delade vi på en Råraka ”pizza”.

En härligt frasig råraka med löjrom, rökt gräddfil, syrad rödlök och brynt smör som förvandlats till snö. Riktigt gott.

Till varmrätt Secreto D’iberico – ”Grisens hemlighet” – en centimetertjock muskel som sitter gömd på sidan av den kraftiga halsen, djupt inne vid skuldran mot frambenet.  

 

Otroligt saftigt och gott kött som serverades med sotade bönor och grillad citron. Enkelt men väldigt vällagat och en så stor portion att vi inte orkade någon dessert. Även om det fanns mycket i dessertväg på menyn som såg gott ut.

Så – Bistroteket – klart värt ett besök!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tamerza Palace – Tunisiens första lyxhotell i öknen

Under min resa i södra Tunisien tillbringade jag två nätter på Tamerza Palace, ett hotell med ett magiskt...

The Residence Douz – ett av de lyxigaste hotellen i Tunisien

Under vår resa i södra Tunisien stannade vi till vid ett av de lyxigaste hotellen i Tunisien -...

Tozeur i södra Tunisien – oasstad mitt i öknen

Under min resa i södra Tunisien tillbringade vi flera dagar i Tozeur, som verkligen är en mysig stad....

Att göra i Douz i Tunisien – porten till Sahara

Vad finns det att göra i Douz? Denna stad kallas ofta för porten till Sahara, och det stämmer...