Bistroteket på Bondegatan – oväntat bra!

Dela inlägget:

Spontanmiddag med en god vän som föreslog att vi skulle testa Bistroteket på söder. Nytt ställe som jag inte hört talas om, så kul att testa. Bra krögare står bakom restaurangen – kocken Anders Berglund, tidigare Villa Godthem, Tures Brasserie och Eriks restauranger, och Makis Batsoulis som senast kommer från Jimmys Steakhouse och Jimmys Marina. Tanken är att mixa fransk, amerikansk och svensk husmanskost med en egen tvist.

Massor med gott på menyn, så vi lät vår kypare ge råd. Till förrätt delade vi på en Råraka ”pizza”.

En härligt frasig råraka med löjrom, rökt gräddfil, syrad rödlök och brynt smör som förvandlats till snö. Riktigt gott.

Till varmrätt Secreto D’iberico – ”Grisens hemlighet” – en centimetertjock muskel som sitter gömd på sidan av den kraftiga halsen, djupt inne vid skuldran mot frambenet.  

 

Otroligt saftigt och gott kött som serverades med sotade bönor och grillad citron. Enkelt men väldigt vällagat och en så stor portion att vi inte orkade någon dessert. Även om det fanns mycket i dessertväg på menyn som såg gott ut.

Så – Bistroteket – klart värt ett besök!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...