2dlmajonnäs(Färdig eller gör egen - se recept i kommentarerna)
1tsksesamolja
1stlime
75gsmör
2tskjapansk soja1 till majonäsen, 1 till smöret
1dlsaltrostade jordnötter
1mskrostade vita sesamfrön
1 msk rostade svarta sesamfrön
2stfinskurna salladslökar
1krukakoriander
3cmingerfära
Anteckning
1. Sätt ugnen på 190 grader eller 180 grader varmluft.2. Skär spetskålen i ”puckar” och lägg på en plåt med bakplåtspapper.3. Skala och riv ner vitlöken i olivoljan. Finstrimla chilin och blanda i. Ringla oljan över spetskålspuckarna.
Salta, peppra och sätt in i ugnen.
Rosta i 15–20 minuter tills kålen blivit mjuk och fått fin färg.
4. Blanda sojan med majonnäsen och ställ in i kylen till servering.5. Skala och riv vitlöken. Finhacka chilin. Bryn smöret gyllene nötigt i en kastrull. Vänd i finhackad vitlök, finhackad chili, finhackad ingefära och japansk soja. Smaka av.SERVERINGLägg en rejäl klick sesammajonnäs på en tallrik, bred ut den lite snyggt med en sked.Lägg spetskålen ovanpå och skeda på chilismöret.Toppa med jordnötter, sesamfrön, salladslök och koriander.