Go Back
Blodapelsin sour

Blodapelsin sour med honungssirap

Förberedelser 5 minuter
Måltid Drinkar
Kök Medelhavskost
Portioner 1

Equipment

  • 1 Shaker

Ingredienser
  

  • 1 msk honung Till honungssirapen
  • 6 cl gin
  • 2 cl honungssirap
  • 1 st blodapelsin, ca 4 cl
  • 1/2 st citron, ca 2 cl
  • 1 st äggvita
  • 1 tsk bitter

Instruktioner
 

  • Starta med honungssirapen. Koka upp 1 msk honoung med lika delar vatten tills honungen löst upp sig. Låt svalna.
  • Häll alla ingredienserna i en shaker. Gin. 2 cl av honungssirapen. Pressa blodapelsin och citron. Knäck ner en äggvita. Skaka hårt 30 sekunder så det bildas ett skum
  • Lägg i is och shakern och fortsätt skaka så drinken blir kall. Sila upp i ett glas, droppa över några droppar angostura bitter i skummet. Skapa ett mönnster i skummet med en tandpetare. Servera!
Keyword Blodapelsin, Blood Orange Sour, Gin Sour