fbpx
Matochresebloggen
The Cock restaurang
Helsingfors Okategoriserad Restauranger

Riktigt bra restaurang i Helsingfors – The Cock – bistropub

På vår weekend i Helsingfors hade vi en enda kväll i stan och då ville vi såklart inte chansa utan boka bord på en riktigt bra restaurang. Dock inte avsmakningsmeny på någon fine-diningrestaurang utan lite mer avslappnat – men med riktigt bra mat.

Tripadvisor vs vänner med koll

Tripadvisor kan ibland ge bra tips – i Stockholm ligger t ex Lilla Ego 1:a där, men i just Helsingfors är det mest restauranger som bara serverar avsmakningsmenyer i toppen. Så, jag frågade en annan resebloggare jag känner som bor i Helsingfors – Veera Bianca – om tips och fick tillbaka en lång lista. Det som tilltalade mest var “The Cock” som Veera beskrev så här:

Trendy place with several styles of food, the chef/owner has become somewhat famous in the finnish foodie scene

När jag läste på lite mer om The Cock och kollade in deras meny blev jag övertygad om att detta var helt rätt restaurang för oss och bokade bord.

Bra restaurang i Helsingfors – The Cock

Väl i Helsingfors, lördag kväll, promenerade vi hit från vårt hotell Klaus K (läs mer om det här). Restaurangen var redan klockan 18 full med gäster och det var en simmig härlig stämning. Avslappnad och snabb service där jag snabbt fick in en kall ekologisk fatöl medan vi tittade på menyn.

The Cock restaurang

Dottern tog en broccolini med grillad broccoli, caschew-parmesan, chili och koriander – supergott! Själv tog jag en servitrisens råd om förrätt risottokrocketter med kryddig tomatsås och parmesan – så läckra.

Bra restaurang i Helsingfors - The CockBra restaurang i Helsingfors - The Cock

Sonen var inte sugen på någon av förrätterna på menyn, men blev supernöjd med en stor bit grillad focaccia som servitrisen ordnade istället.

Bra restaurang i Helsingfors - The Cock

Perfekt grillat kött

Många andra gäster slank in för bara en varmrätt och de verkar även ha drop-in platser så gästerna vid våra grannbord byttes under kvällen. Till varmrätt tog vi alla tre in deras Butcher’s cut med sallad och bearnaise. Perfekt grillat, mört kött. God bea och fantastiska pommes! Jag skulle nästan kunna åka tillbaka till Helsingfors bara för att beställa denna rätt igen!

Bra restaurang i Helsingfors - The Cock Bra restaurang i Helsingfors - The Cock

När det var dags för dessert var vi alla mätta, men jag ville testa något från dessertutbudet så vi delade på en raw-cake som även den var riktigt bra.

Bra restaurang i Helsingfors - The Cock Bra restaurang i Helsingfors - The Cock

Sammantaget en restaurangupplevelse jag kommer minnas länge och en restaurang jag verkligen kan rekommendera!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar