fbpx
Matochresebloggen
The Bakery på Djurgården
Okategoriserad

The Bakery på Djurgården – finpizza och italienska smårätter

På Djurgården finns det något att göra för alla, från fina promenadstråk och vackra parker till action på Gröna Lund och ABBA-museet och Tyrol. Det finns flera bra restauranger här, som Oaxen, Villa Gothem eller restaurangen i Pop-House.

Den senare fick nyligen tillökning. Pop House-konceptet som redan idag inrymmer hotell, en restaurang och ABBA-museet har nu öppnat ”The Bakery” i samma kvarter. Mitt emot Gröna Lunds huvudingång med en stor uteservering mot gatan.

The Bakery på Djurgården

På The Bakery serveras finpizza och italienska smårätter, flera sorters öl på fat och har ett bra utbud av italienska viner på glas. Efter en utflykt till Djurgården i helgen tog jag med vår son hit för att prova maten på The Bakery.

Lyckas man få en plats på uteserveringen är det en bra start. Vi startade med en öl och en kolsyrad juice här medan vi kollade på menyn. Och på alla människor som passerade förbi.

The Bakery på Djurgården

Barnfamiljer som är klara med gröna Lund för dagen stapplar ut med stora godisaskar och nallar – ersätts av tonåringar som just ska starta kvällen. Bakom oss – vuxna gäng som tar en drink innan de ska vidare och kolla på Mamma Mia.

Utsikt från The Bakerys uteservering

Vi beställer in några olika smårätter att dela på som förrätt. Arancino – friterade risottobollar med chilimajonnäs är krispiga och goda, med bra sting i majonnäsen. Calamares – friterad bläckfisk – kommer in i en stor portion. Även dessa krispiga och goda (även om jag gillar hela friterade småbläckfiskar som man kan få i södra Europa om man har tur ännu mer)!

Smårätter på The Bakery

Charken är lövtunna skivor skinka och salami – riktigt bra och rikligt!

The Bakery på Djurgården

Kanske tog vi i lite med dessa tre smårätter, men vi var så hungriga när vi beställde – då blir det lätt en aning för mycket. För sen kom pizzorna in. Vedugnsbakade med rikligt av mozzarella. En med salami och en med pancetta och salvia. Riktigt bra – fattas väl annat när vedugnen är “hjärtat” i The Bakery!

The Bakery på Djurgården
The Bakery på Djurgården
The Bakery på Djurgården

Efter dessa rätter var vi för mätta för att ta in stor dessert som tiramisu eller chokladmousse, men en liten varsin kula sorbet var perfekt.

Sorbetkulor på The Bakery
Melon- och blåbärssorbet

Bra och trevlig personal som ofta kom ut till uteserveringen, tog beställningar och serverade mat. Ska man få en plats på uteserveringen rekommenderas att boka bord, men det finns också en lång bänk längs hela fasaden där man kan slå sig ner med något att dricka medan man väntar på bord.

Prisexempel: Arancino: 75:- för tre bollar. Pizzor 145-160:-. Sorbetkula 55:-.

Sammantaget: Ett bra italienskt ställe nära Gröna Lund. Enkelt, men vällagat. Perfekt efter en utflykt till Djurgården eller en dag på Grönan!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar