fbpx
Matochresebloggen
Rundresa i Japan
Okategoriserad

Rundresa i Japan – ta hjälp med planering och bokning!

I samarbete med Evaneos

Sugen på en rundresa i Japan men har inte riktigt tid för all planering? Jag har varit i Japan två gånger och älskar landet mer för varje resa. Maten, den vackra naturen och kulturen som är så fascinerande. Längre ner i detta inlägg kommer mina sju bästa anledningar att boka en rundresa till Japan, men först tips om hur ni kan ta hjälp med planering och bokning av allt på plats.

Planera och boka Japanresa med Evaneos

Planeringen för en resa till Japan tar helt klart lång tid och den andra gången jag var där hade jag hjälp av Visit Japan som ordnade all planering. Så smidigt! Japan är även ett av de länder jag har varit i som är svårast att ta sig fram i på egen hand. Skyltar och menyer på Japanska och det är många som inte kan engelska, speciellt om man tar sig till lite mindre städer.

Numera kan man med rätt smartphone översätta det mesta, men vill man ha hjälp med både planering och bokning av en hel resa finns nu en lösning. Det är bolaget Evaneos, ett reseföretag som kopplar samman lokala reseexperter med resenärer.

Evaneos tar fram skräddarsydda resor och har program för i stort sett resor över hela världen, bland annat Japan. Kolla in dessa resor till exempel (som även är bra inspiration för er som hellre vill göra all planering själva!).

Rundresa i Japan

Så här funkar det att boka en resa via Evaneros

 1. Välj det resmål du är intresserad av. Du får då upp en lista som den ovan med alla olika upplägg som finns på den orten
 2. Välj den rundresa du gillar bäst och som passar din budget och skicka in en intresseförfågan, där du fyller i detaljer som om du reser själv eller med sällskap, när du vill resa och önskemål som boendeform osv
 3. Inom ett par dagar får du ett förslag från partnern på plats som du kan ta ställning till. Så här långt helt utan kostnad eller förpliktelser.

Smidigt, eller hur! Tillbaka till varför jag tycker så mycket om Japan!

Sex saker jag älskar med Japan

Maten

Visst, man kan äta riktigt bra Japansk mat i Stockholm, men att äta den i Japan är snäppet vassare. Perfekt sushi, krispig tempura, biff så mör att den smälter i munnen, turistig teppanyaki eller ramen på ett hål i väggen . Läs mer här om mat du måste testa i Japan!

Skidåkningen

Skidåkningen i Japan lockar entusiaster från hela världen som är ute efter torr, fin snö och perfekt off-pist. Läs mer här om mina dagar i Habuka i Nagano!

Parkerna

Parkerna i Japan har ett sällsynt lugn över sig, även om de ligger mitt i city. Perfekta ställen att ta små pausar i all sightseeing! Läs mer om trädgårdar och tempel i Tokyo här.

Tågen

Att ta sig runt med tåg i Japan är en upplevelse i sig. Snabbtågen Shinkansen är snabba, avgår på exakt tid och är ett perfekt sätt att färdas mellan Japans större städer.

Alla coola barer

Japan har barer för alla smaker, från små enkla barer i Golden Gay i Tokyo, ännu enklare i Piss Alley till exklusiva hemliga cocktailbarer. Läs mer här om barerna i Tokyo.

Onsens

Ett onsen är ett spa med heta bad från naturliga varma källor. Att besöka ett klassiskt onsen är en upplevelse man inte får missa när man kommer till Japan. Läs här om mitt dygn på ett Japanskt Ryokan i Bessho Onsen.

Har du varit i Japan? Vad är det du gillar mest med landet? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

2 Kommentarer

 • Reply
  Liniz Travel
  13 maj, 2019 at 12:13

  Åh Japan står verkligen på min bucketlist. Hoppas drömmen går i uppfyllelse nån gång.

  • Reply
   Christian Muda
   13 maj, 2019 at 21:24

   Ja, jag drömde om det länge innan jag åkte dit själv en vecka första gången. Bara att boka in ju! Kram C

Lämna gärna en kommentar