fbpx
Matochresebloggen
Restaurang Palett
Restauranger Restauranger i Stockholm

Restaurang Palett i Vasastan – ambitiös meny i Jolo’s tidigare lokaler

Nyligen slog en ny restaurang upp dörrarna i Vasastan – Restaurang Palett, som tagit över Jolo’s tidigare lokaler. Biljardhallen Jolo finns kvar en trappa ner, men uppe i restaurangen är det nu en helt annan mat än tidigare. Man har även en helt ny inredning och restaurangen är tänkt att locka en annan publik än bara biljardspelare.

Det är köksmästare Marcus Lindberg Stoltz, som närmast kommer från Wasahof som tagit fram menyn, som han förklarar har sin bas i fransk matlagning som han blandar med smakinfluenser från “sina egna favoritkök runt om i hela världen“.

Restaurang Palett i Vasastan

Restaurang Palett i Vasastan

Jag fick chansen att prova lite från menyn vid en pressmiddag och det var både gott och ambitiöst. Häng med!

Restaurang Palett i Vasastan

Vi startade med en Burratina Mozzarella med rökta mandlar, granskottsolja och vinägerpulver. Enkel men god! Till den ett glas Grüner Veltliner som passade perfekt.

Restaurang Palett i Vasastan

Nästa rätt var lite mer komplex, både till smak och servering. En bakad jordärtskocka & purjolök med hemkokt svampbuljong, bränd grädde och lakrits.

Restaurang Palett i Vasastan

Mustig och massor av olika smaker och texturer. Jag gillar att få in rätter när jag äter ute som skulle ta flera timmar att preppa hemma – detta är en sån rätt! Verkligen i min smak.

Varmrökt hel röding och chablis

En varmrökt hel röding i en liten rulle toppad med pepparrot stod näst på tur. Den kom in på en bädd av sjökorall, med grillade grönsaker och nobissås. Aningen torr fisk, men en bra rätt och såsen räddade upp fisken. Till den ett glas chablis.

Restaurang Palett ChablisRestaurang Palett

Portionerna på denna provsmakning var aningen mindre än vanligt, så vi kunde även orka testa en av kötträtterna – hjortfilé på ben med hemgjord rökt korv, rödvinsås, svamp, mandelpotatis och hjortron. Perfekt stekt hjort, men korven var strået vassare. Finns det något godare än en riktigt bra korv? :-). Till denna ett glas Côtes-du-Rhône som satt som en smäck.

Restaurang PalettRestaurang Palett

Sist, en dessert som var lika len som söt. En messmörs crème brûlée med en liten kula citronsorbet, hjortron och brända mandlar.

En perfekt avslutning! Men vi slutade inte där…

Bowling på Jolo en trappa ner

Restaurangen sitter fortfarande ihop med Jolo en trappa ner och det är samma ägare, varav en av dem – Ann-Sofie Löfgren dessutom är förbundskapten i Svenska Biljardförbundet och SM samt EM-medaljör i biljard.

Självklart gick vi ner och spelade ett parti, men var inte riktigt på samma nivå som resten av gängen som spelade här nere…

Bowling på Jolo

Bowling på Jolo

Alltid kul med nya restauranger – speciellt när de är så här ambitiösa!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar