Direktflyg till Budapest med Wizz Air från Skavsta

Dela inlägget:

Över påsk åkte vi hela familjen till Ungern för en långhelg och hittade riktigt bra direktflyg till Budapest med Wizz Air från Skavsta. Under 6.000:- för 2 vuxna och 2 barn och direktflyg på bara två timmar. Att resa med flyg över huvud taget debatteras ju väldigt mycket nu men vill man ändå flyga är det minst dåliga nya flygplan och direktflyg om jag förstått saken rätt. I detta inlägg kan ni läsa dels om flyget med Wizz Air till Budapest, men även hur man bäst tar sig från Budapests flygplats in till city och slutligen en varning om hur sunkig gate Wizz Air har i Budapest!

Att flyga med Wizz Air

Det var inte första gången vi flög med Wizz Air, utan vi flög med dem till Gdansk i somras (vilket ni kan läsa lite mer om här) och det var i stort sett identiskt upplägg denna resa. De flyger från Skavsta men landar i Budapest på samma flygplats som alla andra b0lag. Planen är nya och fräscha, men är avskalade utan vare sig extra benutrymme eller underhållning. Priserna ombord är klart lägre än på t ex SAS,  två små flaskor ungerskt vin och en flaska bubbelvatten kostade exempelvis 8 euro.

Direktflyg till Budapest med Wizz AirDirektflyg till Budapest med Wizz AirDirektflyg till Budapest med Wizz Air

Hur mycket får man ta med som handbagage?

Denna gång när vi bara skulle vara borta fyra nätter åkte vi med endast handbagage, men hade även en varsin mindre väska, i mitt fall en ryggsäck för dator, kameror etc. Det var inga problem alls att ta med det in i planet på varken ned- eller hemresan trots att Wizz Air skriver att man ska betala extra för allt bagage utöver handbagaget. Jag har samma erfarenhet från andra flygbolag och skulle de trixa är det bara att packa om, ta på sig tre lager kläder osv medan man man går in i planet eller förbi en viss kontroll!

När behöver man komma till Skavsta innan flyget?

När man som vi bara hade handbagage kan man komma klart senare till flygplatsen än vad Wizz Air skriver i sin information, där det står att man helst ska vara på flygplatsen 2,5 timmar innan avgång. Incheckningen gör man hemifrån upp till två veckor innan avgång och det räcker att vara på flygplatsen när man börjar att boarda planet någon timme innan avgång.

Dock är trafiken från Stockholm över Södertälje svårberäknad. När vi åkte ner tog det över två timmar till Nyköping på grund av långa köer – troligtvis påsktrafiken. Så jag som gillar att ha kontroll gillar egentligen mest att bo riktigt nära flygplatsen, som vi t ex gjorde i höstas då vi började resan till Grekland med en natt på Clarion Collection.

Ta sig från Budapests flygplats till city

Budapest har bara en flygplats och man kan ta sig dit smidigt kollektivt om man vill, det tar en runt en trekvart med buss 100 från centrala Budapest.

Ta sig från Budapests flygplats till city

Vi tog dock en taxi direkt till lägenheten vi skulle bo i – är man fyra personer med bagage (framför allt med barn med) tycker jag det klart är värt att ta taxi. Samma sträcka tar en knapp halvtimme med taxi och kostar runt 250 SEK – hälften av vad motsvarande resa kostar i Sverige.

Ta sig från Budapests flygplats till cityTa sig från Budapests flygplats till cityTa sig från Budapests flygplats till city

Framme i Budapest hade vi sedan fyra härliga dagar med bland annat thermalbad, sightseeing, mysiga caféer, sol den sista dagen och drinkar på en takbar som numera är öppna året runt – mer om det i kommande inlägg här på Matochresebloggen.

Hem från Budapests flygplats

Att flyga hem med Wizz Air från Budapests flygplats var dock en sunkig avslutning. Gaten vi skulle gå till visade sig nämligen ligga i en stor ekande hangar. Dit gick vi lydigt när det stod att man skulle boarda planet, men fick sedan stå här i en halvtimme innan vi fick gå på. Inte bara Wizz Air har sin gate här, utan även Ryanair och Norwegian.

Direktflyg till Budapest med Wizz AirDirektflyg till Budapest med Wizz Air

Så. plus för Wizz Air’s direktflyg till bra pris, minus framför allt för denna sunkiga hangar. Men, framför allt får Budapest ett stort plus – fantastisk stad!

Tidigare inlägg från Budapest

7 tips på saker att göra i Budapest

2 kommentarer

  1. Ja men man reser ju hellre flera gånger per år billigare än dyrt 😉 hihi jag tror vi resonerar rätt lika! Dock tycker jag oxå det är drygt å ta mig t Nyköping för att resa… föredrar ju Arlanda! Ska bli spännande att läsa om resan!

    • Jo, Arlanda är klart smidigare att ta sig till, håller med! Speciellt om jag åker själv, då är det så smidigt att bara ta Arlanda Express och så vips är man framme. Men med hela familjen slår ju ett biljettpris hårdare så då kan det vara värt att flyga från Nyköping, speciellt om man hittar direktflyg!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...