Bästa skidorten med barn i alperna

Dela inlägget:

Vad är den bästa skidorten för barn i alperna? Vilket land och by ska man välja? Och hur tar man sig bäst till Alperna? Det frågade vi oss innan vi började planera årets skidresa. Vi har flera år pratat om att det vore kul att åka till Alperna hela familjen och åka skidor, men väntat tills barnen lärt sig åka röda backar utan problem. Då vi har tillgång till fritidshus i Dalarna har det varit i Romme barnen lärt sig åka. Men, i år var det äntligen dags för alperna.

Bästa skidorten med barn i alperna?

För oss som inte varit i Alperna på 20 år, var ska man börja? Frankrike, Italien, Tyskland eller Österrike? Som tur var är en av mina bästa vänner en biten skidåkare som varit på olika skidorter i Europa och USA varje år sedan han var 15 år. Vi bestämde oss för att hänga på dem och en annan barnfamilj på skidresa och min vän gjorde en massa research. Vi hade tre kriterier:

  1. Vi ville  bo i eller nära backen så man kunde åka skidor direkt till en lift utan att behöva ta en buss
  2. Vi ville bo på ett hotell med halvpension där man kunde äta middag, så barnen som äter snabbare än vi vuxna kunde springa iväg och leka medan vi satt kvar och åt i lugn och ro
  3. Vi ville till ett snösäkert ställe
  4. Bra standard, men inte superdyrt

Vi slut bestämde vi oss för ett litet hotell i Zug/Lech i området Arlberg i Österrike. Arlberg med byar som Lech och St Anton är det femte största skidsystemet i världen och har hög standard på allt från backar till boende, mat och dryck. Det är en ganska dyr region och just i år har Tyskland och Österrike sportlov samtidigt som Stockholm så det var om möjligt ännu mer tryck än vanligt, men vi kände att ska vi åka till Alperna ville vi hellre till något riktigt bra, så det fick dra iväg lite.

Bästa sättet att ta sig till Arlberg i Österrike – via München

Hur tar man sig bäst till Arberg och Lech/Zug i Österrike? Närmast är att flyga till Innsbruck, 1, 5 timme från Lech/Zug med bil, men det var klart billigare att flyga till München 3 timmar bort så det blev vårt val. München är dessutom en kul stad vi ska passa på att spendera några timmar i på vägen hem!

Mot München!

Bästa skidorten med barn i alperna

Fredag eftermiddag veckan innan sportlovet åkte vi till Arlanda och några timmar senare landade vi i München. Istället för att direkt åka vidare till Zug tog vi in på ett hotell på Münchens flygplats (till mindre än hälften av vad en hotellnatt kostar i Lech) och kunde dagen efter utvilade åka vidare till Zug.

Novotel hotell München Airport

Det finns två hotell på Münchens flygplats och vi bodde på det nyrenoverade Novotel Hotell som vi har ett samarbete med. Där vi fick ett av deras familjerum, specialinrett av personalen själva som ett ”Musikrum”.

Stort och roligt inrett rum, sköna sängar och väldigt bra frukost. Ser redan fram att bo här igen på resan tillbaka!

Utvilade och mätta hämtade vi upp hyrbilen vi hade bokat och fortsatte mot Zug! I nästa inlägg berättar jag lite om hur det är att köra bil från München upp på slingriga alpvägar till Zug.

3 kommentarer

  1. Ser helt fantastiskt ut, min man älskar att åka skidor och tjatar om Alperna, kanske får det bli nästa år…:)

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...