Bargator och barer i Shinjuku – Tokyos bästa område för drinkar

Dela inlägget:

Shinjuku betraktas av många som det bästa området i Tokyo för barer och här finns något för alla smaker. Häng med till bargatorna Piss Alley och Golden Gay och till de små cocktailbarerna Ben Fiddich och Sunface Bar belägna i ett vanligt höghus.

Golden Gai i Tokyo

Detta är en kvarleva från förr och det är ett under att man inte rivit dessa kvarter och ersatt med stora skyskrapor, men kul! Här finns över 200 små intima barer med plats för 6-7 gäster, vissa bara för medlemmar eller för Japaner men många välkomnar även turister. Jag gick in på en bar där det fanns en ledig stol och välkomnades inte bara av bartendern utan även av de andra gästerna. Ett trevligt amerikanskt par var till exempel de som tipsade mig om att besöka ”Tokys Brooklyn” som jag besökte dagen efter och skrev om här. Denna lilla bar hade ett ganska litet utbud av sprit, dock med några bra whiskies och allting kostade lika mycket – 700 yen. Verkligen trevliga kvarter – missa inte i Tokyo!

Golden Gay i Tokyo Golden Gay i Tokyo  Golden Gay i Tokyo  Golden Gay i Tokyo  Golden Gay i Tokyo 

Piss Alley i Tokyo – Minnenas Gränd

På 1940-talet vimlade detta område av svartklubbar, dock utan toaletter så gästerna fick uträtta sina behov utanför barerna – därav namnet! 1999 förstördes de flesta barerna i en stor brand, men man byggde upp området igen i gammal stil. Här osar det av grillad kyckling och i stort sett alla små barer har en grill och serveras små spett med kyckling eller fläsk till iskall fatöl, vin eller saké. Enkelt men gott och det känns verkligen som man flyttas bakåt i tiden. Om Golden Gai i vissa fall kan vara exkluderande är Piss Alley – Minnenas Gränd – motsatsen, här finns inte ens några dörrar till barerna!

Piss Alley i Tokyo Piss Alley i Tokyo Piss Alley i Tokyo Piss Alley i Tokyo

Ben Fiddich Tokyo

Gillar man ambitiösa cocktails är det till Ben Fiddich man ska gå. På nionde våningen i ett vanligt höghus finns denna bar, som drivs av Hiroyasu Kayama. Han var tidigare barchef på den experimentella baren Amber men öppnade eget 2013 för att kunna ta ut svängarna ännu mer. Det finns ingen drinklista utan man får berätta vad man är sugen på och vad man gillar så improviserar Hiroyasu fram en magisk drink. Ingen webbsida men en Facebooksida ni hittar här.

Ben Fiddich Tokyo Ben Fiddich TokyoBen Fiddich Tokyo Ben Fiddich Tokyo

Det var fullt när jag kom hit så jag fick tipset att komma tillbaka någon timme senare (vilket jag gjorde och kom då in) under tiden gick jag en trappa upp till…

… Sunface Bar

Denna bar är väldigt lik grannen nedanför och har en supertrevlig bartender som är lika ambitiös som Hiroyasu. en rom och cola här består av rom och hans egna kryddblandning, så det tar några minuter att få sin drink, men det är värt väntan. Många som får vända i dörren på ben Fiddish för att det är fullt verkar hamna här, perfekt alternativ! Ingen webbsida de heller, men på denna sida finns lite mer information på japanska!

Sunface Bar

Hitta till de olika barerna

Piss Alley och Golden Gay är inga problem att hitta med Google Maps, men Sunface och Ben Fiddich är lite knepiga att hitta även med dessa verktyg, så jag fick fråga mig fram. Just Ben Fiddich är så känd i området att det inte ska vara några problem!

Barrundan (eller snarare två då jag delade upp dessa besök på två olika dagar) gjorde jag på egen hand men resan till Japan görs annars i samarbete med Visit Japan. Så kul att de ville ta mig tillbaka hit och upptäcka så mycket nytt denna gång!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...