fbpx
Matochresebloggen
Arlanda Terminal 2
Arlanda Flyg Flygplatslounge Okategoriserad

Arlanda Terminal 2 – kolla in allt som finns vid denna terminal

Ska ni flyga från Arlanda Terminal 2 och undrar vilket utbud av restauranger, caféer och lounger det finns här? Då är detta inlägg för er!

Vår resa till Sri Lanka började här, då vi flög via London med British Airways, som är ett av ett 20-tal flygbolag som avgår från Terminal 2. Du hittar hela listan i detta tidigare inlägg där jag listat samtliga flygbolag och vilka terminaler de avgår ifrån.

Arlanda Terminal 2 – mindre och snabbare

Arlanda Terminal 2 är en lite mindre terminal än exempelvis stora terminal 5. Med fördelar som att det mesta går snabbare, i alla fall för oss när vi var här. Snabb incheckning, snabb säkerhetskontroll och sedan var man inne.

Första våningsplanet är det oväntat lågt i tak i, nästan som i en källare. Här finns bland annat två caféer, leksaksaffär, boklåda, en skapligt stor taxfreebutik och en elektronikaffär.

Arlanda Terminal 2
Arlanda Terminal 2
Pocket Shop Arlanda Terminal 2
Arlanda Terminal 2
Starbucks Arlanda Terminal 2

En trappa upp är det luftigare. Här finns en stor restaurang som för ett drygt år sedan byggdes om till en O’learys med massor av sittplatser, vissa med utsikt över flygplanen. Här finns även ett dussin riktigt sköna fåtöljer. Perfekt ställe att hänga på tills det är dags att boarda.

O'learys på Arlanda Terminal 2
Arlanda Terminal 2
O'learys Arlanda

Priserna är som vanligt på Arlanda rätt saltade. En kopp svart kaffe kostar exempelvis 40:-.

Aurora Lounge på Arlanda Terminal 2.

På terminal 2 finns en Aurora lounge, som välkomnar både de med business-classbiljetter och kort som Priority pass. Jag tog en titt men vi hade inte så mycket tid att det var värt att betala för att ta in hela familjen. Hit ska jag nog gå nästa gång jag flyger på egen hand och har lite mer tid.

Aurora Lounge i Arlanda
Aurora Lounge i Arlanda
Aurora Lounge i Arlanda

Passkontrollen i Terminal 2

Till vissa destinationer, som t ex England, kollas passen en extra gång innan man går på planet. Denna kontroll ligger till höger på plan 2 och efter den finns inga restauranger eller dylikt. Så man kan med fördel hänga kvar inne i övriga terminalen till strax innan boardingen börjar. Ofta tar man till sist en buss härifrån ut till flyget.

Fler inlägg om Arlanda:

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar