Hotell i Fiskebäckskil – Slipens Hotell

Fiskebäckskil är en liten mysig fiskeby på västkusten, som lever upp på sommaren men som numera är aktivt året runt, delvis tack vare Reine och Jonas som sedan 20 år drivit restaurangen Brygghuset nere vid Fiskebäckskil båthamn. För att få fler gäster till Fiskebäckskil byggde de för några år sedan en hotellbyggnad som går under namnet Slipens Hotell och planen är att på sikt bland annat bygga fler hotellrum och en ny whiskybar.

Hotell i Fiskebäckskil – Slipens Hotell

Som jag skrev i förra inlägget var jag nyligen i Fiskebäckskil på ”Scandinavian Detours” och då bodde vi på just Slipens hotell som jag tänkte visa upp lite av i detta reportage!

Slipens hotell ligger bara några meter från Restaurang Brygghuset och i en tvåvåningsbyggnad finns tio vanliga rum och två större sviter.

Hotell i Fiskebäckskil - Slipens Hotell - rum
Hotell i Fiskebäckskil - Slipens Hotell - badrum
Hotell i Fiskebäckskil - Slipens Hotell - balkong
Utsikten från ballkongen

Jag bodde i ett av de vanliga rummen, som hade en balkong med lite utsikt över hamnen. Luftiga vackert inredda rum med en enkel men lyxig känsla.

Till hotelldelen hör en separat lounge där man kan hänga sent på kvällen utan att störa de hotellgäster som vill sova – smart!

Slipens Hotell - lounge

Restaurang Brygghuset – Slipens restaurang

Om Slipens hotell är relativt nyöppnat har restaurang Brygghuset desto fler år på nacken. I 20 år har det varit ett populärt ställe på somrarna att äta lunch eller middag på, numera alltså i stort sett året runt. På menyn finns bland annat en smarrig fisksoppa som vi åt till lunch när vi var här, men även andra klassiska sommarkrogsrätter som räksmörgås. råbiff eller burgare. På lunchen ingår en sillbuffé som förrätt!

Restaurang Brygghuset - Slipens restaurang
Brygghusets fisksoppa serverad ute på en kobbe!

Även frukosten på Slipens hotell äter man nere i Brygghuset, som är en fin buffé med allt från omelett, bacon och pannkakor till nybakt bröd och färskpressade juicer. Har man lika bra tur med vädret som vi hade äter man självklart den på Brygghusets terrass med utsikt över hamnen.

Restaurang Brygghuset - Slipens restaurang
Restaurang Brygghuset - Slipens restaurang
Restaurang Brygghuset - Slipens restaurang

Spa på Slipens Hotell

Längst ut på en av båtbryggorna ligger Slipens spa. En flotte med en stor bubbelpool, bastu och bar där man serverar sig själv. Att hänga här någon timme efter middagen och varva bastubad med salta dopp i havet var helt fantastiskt!

Spa på Slipens Hotell
Spa på Slipens Hotell
Spa på Slipens Hotell

Saker att göra i Fiskebäckskil

Detta är en riktig sommarstad, som passar perfekt att utforska per fots eller med cykel som man kan låna på hotellet som hotellgäst. En vacker sandstrand, mysiga små kullerstensgator och fina hus.

Saker att göra i Fiskebäckskil
Saker att göra i Fiskebäckskil
Saker att göra i Fiskebäckskil
Stranden i Fiskebäckskil

Hummerfiske i Fiskebäckskil

Bland populära aktiviteter finns fiske, där man kan hänga med på allt från krabb- och hummerfiske som vi gjorde, till att fiska ostron och musslor. Detta kan hotellet hjälpa till att boka. Riktigt kul!

Hummerfiske i Fiskebäckskil

Sveriges bästa whiskybar

För whiskyintresserade kan man gott stanna kvar på hotellets restaurang – här finns Sveriges största utbud av maltwhisky och baren har utsetts till Sveriges bästa whiskybar flera år! Reine, en av ägarna är en riktig whiskyentusiast som ser till att köpa hem allt intressant han kan lägga vantarna på. Som en 8-årig Talisker vilken jag testade – en av de släpp det pratas mycket om just nu i whiskykretsar och som vinner massa tävlingar. Helt slutsåld men här kunde jag smaka denna raritet!

Sveriges bästa whiskybar

Ja, jag kan varmt rekommendera allt – åk hit, ät och drick här, bo här … så mysigt ställe! Du hittar hotellets hemsida här.

Stort tack till A World Beneath som arrangerade denna pressresa till Fiskebäckskil. Åsikter och tankar är som vanligt mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...