Kreditkort för resan utan årsavgifter med gratis reseförsäkring

Dela inlägget:

Det är verkligen inte lätt att välja rätt kreditkort för resan, med tanke alla varianter som finns med olika avgifter och förmåner. Om man vill starta med ett kreditkort helt utan årsavgifter är det dock lite lättare. När jag nu gjort lite jämförelser mellan dessa kort har jag hittat två kort som inte bara är utan årsavgifter, dessutom ingår reseförsäkring om man betalar resan med kortet!

Kreditkort för resan utan årsavgifter

Här kommer tips om kreditkort för resan utan årsavgifter med förmåner som rabatter på hotell, gratis reseförsäkring eller bonuspoäng som kan användas för gratis flygresor. Just reseförsäkringen tycker jag är den absolut starkaste anledningen att betala alla sina resor med ett kreditkort. Det kostar inget extra men ger en trygghet och ersättning om det skulle hända något oväntat innan, under eller efter resan som inte betalas av flygbolaget eller researrangören.

Kreditkort för resan utan årsavgifter

Gånger då vi fått ersättning

Jag har betalat alla våra resor de senaste 15 åren med kreditkort, men faktiskt aldrig drabbats av någon försening som inte täcktes av flygbolaget. T ex fick vi drygt 16.000 i ersättning från SAS för ett kraftigt försenat flyg i förra året – läs mer om det här. Men man vet ju aldrig när man har oturen att drabbas av någon försening eller borttappat bagage som inte flygbolaget täcker!

Re:member Flex – med rabatt på hotell och reseförsäkring.

Re-Member är ett Mastercard kreditkort som gäller överallt där man kan betala med Mastercard. En stor fördel med detta kreditkort är att det ingår en rad olika reseförsäkringar om man betalar minst 50% av resan med kortet. Exempelvis ersättning om bagaget blir försenat, om man missar ett anslutningsflyg eller om bagaget blir kraftigt försenat. Dessutom får man rabatt om man använder kortet hos 300 olika samarbetspartners till re.member, på t ex hotell. Läs mer om re:member flex för- och nackdelar här.

Bank Norwegian kreditkort

Även hos Bank Norwegian ingår Reseförsäkring och avbeställningsskydd, dock först om man betalar 75% av resan med kortet. Detta är ett Visa credit-kort som även det funkar i stort sett öevrallt. Men det stora fördelen med detta kort jämfört med Re-member Flex är de Cashpoints man tjänar på allt man betalar med detta kort som sedan kan användas för att köpa flygbiljetter. Köper man flyg hos Norwegian får man såklart ännu mer Cashpoints – upp till 10%. Läs mer om Bank Norwegians kreditkort här.

Mer information om dessa och massa andra kreditkort för er som vill just hitta bästa kreditkortet och läsa mer om respektive korts för- och nackdelar hittar ni på bastakreditkortet.com

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...